VIDEO: Hollandi ajakirjanik pääses sisse Euroopa kaitseministrite kinnisele videokonverentsile

Hollandi ajakirjanik Daniel Verlaan arvas ära salasõna ja pääses sisse Euroopa Liidu kaitseministrite kinnisele videokonverentsile eile reedel, 20. novembril.

Ajakirjaniku tegevuse tõttu tuli konverents katkestada.

Asi sai alguse sellest, et Hollandi kaitseminister Ank Biljeveld oli enne seda sotsiaalmeedias avalikustanud pildi arvuti ekraanist, kus oli välja toodud videokonverentsi veebiaadress, kasutajanimi ning paroolist viis märki kuuest.

Hollandi RTL Newsi ajakirjanik arvas pärast seda kuuenda sümboli ära ja sisenes konverentsile. Asja kohta on pandud üles video sotsiaalmeedias.

Kas tead, et oled ELi kaitseministrite salajasel konverentsil, küsis ajakirjaniku käest liidu välis- ja kaitsepoliitika eest vastutav esindaja Josep Borrell. Selle peale ütles ajakirjanik, et on Hollandist, vabandas, ja lahkus.

Ajakirjanik osales konverentsil vaid mõne minuti. Vaatamata sellele konverents lõpetati. Soome kaitseminister Antti Kaikkonen ütles Iltalehtile asja kommenteerides, et salajasi teemasid seekord arutusel polnud, kuna teati, et ei suudeta tagada piisavalt turvalist ühendust.

No Title

That ⁦@danielverlaan⁩ hack of the EU defence ministers’ meeting? This is how it looked from the inside. Comedy gold. pic.twitter.com/1qvVYKsDpt

Kommentaarid
(Külastatud 221 korda, 1 külastust täna)