Värske uuring: ameeriklased ei taha enam lapsi, kuna nad kardavad, et see kiirendab maailma lõpu saabumist

Noored ameeriklased ei taha enam lapsi, kuna nad kardavad, et lapsed suurendavad nende ökoloogilist jalajälge ning kiirendavad sellega maailma lõpu saabumist.

Teadlased küsitlesid kokku 607 noort ameeriklast seoses kliima soojenemisega ja selle mõjuga laste saamisele. Tulemused avaldati teadisajakirjas Climatic Change, vahendab Guardian.

Enamus vastajatest märkis, et lapsed aitavad kaasa kliimakriisi süvenemisele. Paljud märkisid, et kliima soojenemine on mõjutanud nende suhtumist laste saamisse. 6 protsenti vastajatest märkisid, et kahetsevad, et on lapsed saanud. Üks isa märkis, et tema lapsed peavad elama maailmas, kus valitseb põrgukuumus, kus sõditakse loodusvarade pärast, kus ühiskond kukub kokku ja põllumajandus kiratseb.

Uuringus küsitleti ameeriklasi vanuses 27-45 eluaastat globaalse soojenemise ja mõjude kohta perekonna loomisele. 59,8 protsenti vastanutest märkis, et kliima soojenemine mõjutab järeltulijate saamist ning 96,5 protsenti vastanutest märkis, et on mures laste toomise pärast maailma, mis on kliimakriisi tõttu huku äärel.

Mõned vastajad märkisid, et neid mõjutab kliima soojenemine sedavõrd, et nad ei tahagi lapsi saada. Üks vastaja märkis, et ei taha last tuua maailma lõpu tingimustesse.

Mõned vastajad, kel olid juba lapsed märkisid, et kahetsevad laste saamist. Üks 41-aastane ema märkis, et kahetseb, et tõi lapsed ilmale olukorras, kus maailma lõpp on lähedal.

Climate ‘apocalypse’ fears stopping people having children – study

People worried about the climate crisis are deciding not to have children because of fears that their offspring would have to struggle through a climate apocalypse, according to the first academic study of the issue.

Kommentaarid
(Külastatud 339 korda, 1 külastust täna)