Tänasest jõustuvad Soomes uued söögikohtade piirangud – sellised need on

Tänasest pühapäevast, 1. novembrist võetakse Soomes kasutusele uued söögikohtade piirangud. Vastav valitsuse määrus on jõus kuni detsembri keskpaigani. Piirangud sõltuvad epideemia olukorrast ja söögikoha tüübist.

Alkoholi pakkumisele orienteeritud kohtadel on karmimad piirangud kui tavalistel söögikohtadel, vahendab MTV.

Epideemia kiire nakatumiste arvu kasvu ja ulatusliku leviku faasis olevates maakondades tuleb alkoholi müük lõpetada uue korra kohaselt hiljemalt kell 22 õhtul kõikides söögikohtades. Kiire nakatumiste arvu kasvu ja ulatusliku leviku faasis on järgmised maakonnad: Uusimaa, Edela-Soome, Kanta-Häme, Pirkanmaa ja Pohjanmaa.

Peamiselt alkoholi müügiga tegelevad kohad nagu pubid, baarid ja ööklubid tuleb neis maakondades sulgeda hiljemalt kell 23. Erandiks on Pohjanmaa, kus kõik söögikohad tuleb sulgeda kell 23.

Mujal Soomes lõppeb alkoholi müük keskööl. Peamiselt alkoholi pakkuvad kohad tuleb sulgeda hiljemalt kell 1 öösel. Muud söögikohad võivad olla avatud ööpäevaringselt.

Kiire nakatumiste arvu kasvu ja ulatusliku leviku faasis olevates maakondades tuleb põhiliselt alkoholi pakkuvates kohtades klientide arv piirata poolega tavapärasest. Muudes kohtades on klientide arv piiratud kolme neljandikuga tavapärasest.

Pere- ja põhiteenuste ministri Krista Kiuru väitel võidakse piirangud üldse kaotada maakondades, kus pole teatud perioodil nakatumisi olnud. Praegu seda põhimõtet veel ei järgita üldise keerulise koroonaolukorra tõttu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,643 korda, 1 külastust täna)