Šveitsis paluvad arstid eakatel patsientidel loobuda elustamisest, et vähendada koormust haiglatele

Šveitsis paluvad arstid eakatel ja riskigrupi patsientidel anda allkiri elustamisest loobumise kohta, et vähendada koormust haiglatele ja intensiivravile.

Riskigruppi kuuluvad üle 60-aastased ning südamehaigusi ja diabeeti põdevad patsiendid. Šveitsis lisandus nädalavahetuse jooksul 9751 uut koroonaviirusega nakatumist, vahendab Daily Mail.

Šveitsi eakate organisatsioon Pro Senectute Schweiz aga peab arstide üleskutset liialduseks. Šveitsis suri nädalavahetusel 213 koroonapatsienti ja haiglatesse lisandus 410 koroonapatsienti. Šveitsi meedikute organisatsioon hoiatas, et haiglad töötavad juba võimekuse piiril.

Šveitsis on koroonapiirangud olnud mõõdukad, mis on lubanud Alpi kuurortidel edasi tegutseda. Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja Austria on aga andnud korralduse mäeliftid sulgeda. Kuigi Šveitsis lisandub ligi 5000 uut nakatumist päevas, on riigi juhtkond otsustanud lasta turismil teatud piirangutega edasi tegutseda.

Swiss doctors ask people to sign ’do not resuscitate’ orders

Doctors in Switzerland have called for people to sign ’do not resuscitate’ orders Those affected include people over 60 and those with heart disease, diabetes Coronavirus infections rose by 9,751 since Friday, data on Monday showed Doctors in Switzerland have called for people who are vulnerable to coronavirus complications to sign ’do not resuscitate orders’.

Kommentaarid
(Külastatud 2,433 korda, 1 külastust täna)