Soomes paraneb järgmisest, 2021. aastast võlgnike olukord

Soomes suurendatakse järgmise, 2021. aasta algusest täitemenetluse korral võlgnikule kätte jäetavat osa ja võlgniku vajalike elamiskuludena arvestatud summat.

Võlgnikule täitemenetluses kätte jääv raha on 22,71 eurot päevas ja võlgniku ülalpeetavale inimesele, näiteks lapsele 8,15 eurot päevas.

Võlgniku elamiskuludena arvutatud summasid suurendatakse omakorda vastavalt rahvapensioni indeksi muutusele. Näiteks üksi elava inimese või üksikvanema vajalik elamiskulu on järgmise aasta algusest 540 eurot kuus. Võlgnik ei pea nende kulude kohta eraldi aruannet esitama.

Järgmisel aastal suureneb ka täiendava võlgade teenindamise kohustuse piir 2 003 euroni. See tähendab, et võlgade maksegraafikuga isik peab maksma võlausaldajatele täiendavaid hüvitisi, kui puhastulu ületab kalendriaasta jooksul 2003 eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 1,679 korda, 1 külastust täna)