Soomes äratab imestust suur hulk koroonaga nakatunud Ukraina sportlasi

Soomes Vuokatti spordikeskuses on tuvastatud koroonaga nakatumine enam kui kümnel Ukraina sportlasel.

Nakkusega kokku puutunud sportlased saavad Vuokattis trenni teha, kuigi nad on pandud karantiini. Kainuu maakonna epideemiajuht Olli-Pekka Koukkari ütles, et sportlased saavad väljas liikuda vabalt, kui nad pole kontaktis teiste sportlastega väljaspool oma tiimi. Poes käimine või muu säärane aga pole lubatud, vahendab MTV.

Asi tuli välja, kui kahes ligi 50-liikmelises ukrainlaste meeskonnas tuvastati koroonaga nakatumised. 1. novembril Soome saabunud Ukraina sportlastest andsid positiivse testitulemuse neli ja 7. novembril saabunutest oli positiivseid seitse.

Nakatunud sportlased on isoleeritud ja nemad ei tohi oma toast väljuda. Nakkusega kokku puutunud isikud on karantiinis ja trenni tegemine on võimalik.

Kokku on karantiinis 88 isikut ja isolatsioonis on kõik nakatunud ehk 11 isikut. Oht, et nakkus levib meeskonnast väljapoole on väike.

Olli-Pekka Koukkari ütles, et nakatunute avastamine näitab, et Vuokattis testimine toimib. Positiivsed tulemused tulid välja rutiinse testimise käigus. Testitakse kõiki Vuokattisse saabuvaid sportlasi.

Küll aga on probleeme ukrainlaste testimisega. Kõigil sportlastel oli kaasas kodumaal tehtud negatiivse testi tulemus. Sellises olukorras on kolm võimalust: kas kaks ukrainlaste võistkonda on kahe eri reisi käigus nakatunud koroonaga, seda enne minekut tehtud negatiivse testi ja positiivse Soome testi vahepeal.

Teine võimalus on, et ukrainlastel on koroona asemel testitud midagi muud. Kolmas võimalus on, et ukrainlastele on väljastatud ainult tõendid, aga neid pole testitud.

Koukkari ütles, et sarnaseid probleeme pole olnud teiste riikide sportlastega. Ukraina sportlaste vastuvõtmine Vuokattisse on ajutiselt katkestatud.

Kommentaarid
(Külastatud 707 korda, 1 külastust täna)