Soome valitsuse täpsustus: söögikohtades saab hakata alkoholi pakkuma kell 7 hommikul

Soome valitsus täpsustas eelmisel nädalal, 29. oktoobril välja antud määrust toitlustusettevõtete tegevuse ajutise piiramise kohta. Toitlustusettevõte võib hakata alkoholi pakkuma mitte varem kui kell 7 hommikul. See kehtib kõigi maakondade kohta, olenemata nende epideemiaolukorrast.

Segadust tekitasid piirangud seoses söögikohtade lahtiolekuaegadega

Täpsustus tehti määruse 5 paragrahvi muutmisega, mis puudutab alkoholi pakkumise ja lahtiolekuaja piiramist. Täpsustust on vaja, kuna alkoholi pakkumise alguse aeg jäi eelmise nädala määruses ebaselgeks.

Eelmise, 29. oktoobri määrusega leevendati toitlustusettevõtete lahtiolekuaegu, nii et piiranguga seotud toitlustusettevõtted saab avada pärast ühe tunni pikkust kinniolekut. Näiteks kui toitlustusasutuses on alkoholi müük lõppenud kell 24 ja koht peab olema suletud kell 01, võib selle uuesti avada, näiteks kell 02 öökohvikuna. Selgusetuks on jäänud see, kas peale tunnist pausi võib jätkata alkoholi pakkumist. See aga pole määruse eesmärk ja vastavalt selgitusele võib alkoholi uuesti pakkuma hakata kõige varem kell 7 hommikul. Lisaks peab alkoholi müük vastama alkoholiseadusele ja toitlustusettevõtte alkoholimüügiloaga seotud määrustele.

Oma 29. oktoobri otsusega piiras valitsus alates 1. novembrist 2020 ajutiselt toitlustusettevõtete tegevust. Määrus anti välja nakkushaiguste seaduse uute ajutiste sätete alusel ja see kehtib kuni 15.12.2020. Muudetud määrus jõustub 6. novembril 2020.

Kommentaarid
(Külastatud 620 korda, 1 külastust täna)