Soome valitsus kinnitas garantii Tallink Silja Oy laenule

Soome valitsus kiitis heaks kuni 90 miljoni euro suuruse riigigarantii laevafirma Tallink Silja Oy 100 miljoni euro suurusele laenule seoses tarnekriitiliste laevafirmade garantiiprogrammiga. Garantii eesmärk on tagada Tallink Silja likviidsus ja ettevõtte tegevus koroonakriisist tingitud erakorralises olukorras.

Reisijate ja kaubavedude ettevõtted on koroonakriisi tagajärjel märkimisväärselt kannatanud. Koroonakriisist tingitud nõudluse langus ja reisipiirangud on kevadest alates viinud väga piiratud reisijate liikumiseni.

Valitsusel lubati anda 2020. aasta teises lisaeelarves riiklikud garantiid varustuskriitiliste laevakompaniide jaoks kuni 600 miljoni euro ulatuses. Garantiiluba kehtib selle aasta lõpuni.

Garantiid antakse koroonakriisiga seoses vastavalt Euroopa Komisjoni ajutistele riigiabi eeskirjadele. Komisjon kiitis heaks laevafirmade riikliku tagatisskeemi tingimused ja tagatiste andmise 90 protsendile laenudest.

Riigi toetus võimaldab lihtsamalt laenu saada

Euroopa Liit on oma riigiabi eeskirjad ajutiselt paindlikumaks muutnud, et liikmesriigid saaksid koroonakriisi ajal tagada juurdepääsu ettevõtete rahastamisele ja ettevõtete likviidsusele.

Liikmesriigid teavitavad komisjoni kõigist ajutiste eeskirjade kohaselt rakendatud meetmetest. Lisaks peab meetmed enne nende rakendamist heaks kiitma Euroopa Komisjon.

Kommentaarid
(Külastatud 298 korda, 1 külastust täna)