Soome tippsuusataja peatab võistlemise ja teeb pika pausi

Soome tippsuusataja Krista Pärmäkoski läheb neljapäeval Jyväskyläs uuringutele, et välja selgitada kehva vormi põhjus. Võistlustele naaseb ta alles jaanuaris.

29-aastane Pärmäkoski peatab võistlemise ja läheb koju Lahtisse. Ta jättis vahele pühapäevase Ruka maailma kariukavõistluse etapi, vahendab Iltalehti.

Treener Matti Haavisto ütles, et Krista ei läinud enam rajale, kuna tulemused pole olnud need, mis nad peaksid olema. Soomlane jäi reedel klassika sprindis 32. kohale ja laupäeval klassika 10 km distantsil 33. kohale. Aasta tagasi olid vastavad kohad 26 ja 2.

Pärmäkoski teeb nüüd pika pausi, vähemalt detsembri lõpuni. Tõenäoliselt võistleb ta järgmine kord alles jaanuaris. Isegi kui naisel oleks minekut, pole eri riikide vahel sõitlemine praegu samuti hea, lisas treener.

Suusataja läheb reedel Jyväskyläs asuvasse tippsportlaste teaduskeskusesse, kus püütakse välja selgitada kehva vormi põhjus. Vähese treenimise põhjus see pole, sest Krista on treeninud väga intensiivselt, ütles treener. Veel oktoobris tegi ta testidel väga head tulemused.

Pärmäkoski põdes oktoobris viirushaigust. See võttis jõu ja tõstis pulsi tavapärasest kõrgemale. Neli nädalat treenis sportlane madala koormusega. Vaid viimased kaks nädalat on sportlane end tervena tundnud.

See on Pärmäkoskil esimene kord, kui ta on nö kinni jooksnud. Viimased 10 aastat on ta olnud maailma tipus. Eesmärk on, et veebruaris-märtsis MM-i ajal on Krista taas tippvormis.

Krista Pärmäkoski keskeyttää kilpailukauden ja vetäytyy pitkälle tauolle

Hiihtäjä menee torstaina Jyväskylässä tutkimuksiin, joissa pyritään löytämään syy heikoille tuloksille. Paluu kilpailuihin tapahtunee tammikuussa. Krista Pärmäkoski, 29. keskeyttää kilpailukautensa ja lähtee kotiin Lahden seudulle. Hän jätti sunnuntain Rukan maailmancupin takaa-ajon väliin. – Krista ei halunnut enää lähteä rämpimään. Tulokset eivät ole sellaisia, mitä halutaan, eikä kilpaileminen tässä vaiheessa vie eteenpäin, kertoo valmentaja Matti Haavisto.

Kommentaarid
(Külastatud 301 korda, 1 külastust täna)