Soome räppmuusikule mõisteti eluaegne vangistus – viskas oma eaka isa kaevu ja uputas

Lõuna-Savo kohus tegi täna reedel, 13. novembril otsuse 2019. aasta novembril toime pandud tapmise kohta.

Kohus mõistis Jere Tapio Nivukoski mõrva ja hauarahu rikkumise eest eluks ajaks vangi. Süüdimõistetu on tuntud kui räppmuusik. Lisaks on ta ühe tuntud artisti produtsent, vahendab Iltalehti.

40-aastast meest süüdistati oma ligi 80-aastase isa mõrvas. Prokuröri väitel nõudis mõrv selget surmasoovi ning erilist toorust ja julmust. Kohus asus samale seisukohale. Kohtu hinnangul pandi tapmine toime eriti toorel ja julmal viisil ning oli tervikuna raskekujuline.

Mees tassis oma eaka isa elutoast reoveekaevu juurde. Kaevu läbimõõt oli vaid meeter, aga see oli 3 meetrit sügav. Kaevus oli 1,4 meetri jagu reovett.

Mees viskas isa kaevu ja tõi kohale erinevaid terariistu. Ta lõi isa ahjuroobiga sel ajal, kui isa palus lõpetada. Siis jätkas ta isa löömist puutokiga ja viskas lõpuks kogu toki kaevu, et isa tappa. Isa sai pähe vigastusi, aga surm saabus uppumise tagajärjel.

Pärast tapmist eemaldas tapja ohvrilt pea. Seetõttu süüdistati meest hauarahu rikkumises.

Mees tunnistas isa tapmise üles, aga ütles, et oli psühhoosis. Ta arvas, et keegi sundis teda seda tegema. Ta tunnistas end süüdi süüdimatus olekus toime pandud tapmises.

Mehele määrati juba eeluurimise ajal kohtupsühhiaatriline ekspertiis, mille kohaselt oli ta süüdiv. Mehe kaitsjad leidsid, et ekspertiisi tulemus oli vale. Kohus aga leidis, et ekspertiis oli piisav ning selle tulemuses pole põhjust kahelda. Seetõttu leidis kohus, et mees on süüdiv.

Otsus pole veel jõustunud.

Rap-muusikko tuomittiin murhasta elinkautiseen – heitti iäkkään isänsä kaivoon ja hukutti väkivaltaisesti

Etelä-Savon käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina. Etelä-Savon käräjäoikeus on antanut tuomion Juvalla vuoden 2019 marraskuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. Käräjäoikeus tuomitsi Jere Tapio Nivukosken murhasta ja hautarauhan rikkomisesta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Tuomittu on tunnettu alueellaan rap-muusikkona. Hän on ollut tuottamassa myös yhtä tunnetumman artistin albumia. Nelikymppistä miestä syytettiin lähes 80-vuotiaan isänsä murhasta.

Kommentaarid
(Külastatud 2,312 korda, 1 külastust täna)