Soome presidendipaar oli koroonaga pikalt haiglas – tekkis lootusetuse tunne

Soome presidendipaar Martti ja Eeva Ahtisaari põdes koroonat kevadel. Proua Eeva Ahtisaari veetis koroonaga haiglas 10 päeva.

84-aastane Eeva Ahtisaari rääkis intervjuus väljaandele Helsingin Sanomat, et sai nakkuse 8. märtsil Helsingis toimunud naistepäevakontserdil. Üks tema kõrval istunud inimene oli köhinud ja aevastanud. Järgmisel nädalal tõusis 38,5 palavik.

Eeva Ahtisaari rääkis, et kevadel oli koroonatestile raske pääseda. Pärast proovi andmist pidi tulemusi pikalt ootama. Eeva Ahtisaari olukord halvenes ja ta võeti sisse Meilahti haigla nakkushaiguste osakonda.

Koroona tuvastati ka president Martti Ahtisaaril. Ta sai nakkuse oma naise käest. President toodi haiglasse mõned päevad hiljem, samasse palatisse naisega.

Eeva Ahtisaari räägib, et ei mäleta haiglast eriti midagi. Ta tundis hirmu ja väsimust. Teda raviti haiglas kokku 10 päeva. Martti Ahtisaari ravi haiglas kestis kauem, aga kumbki neist ei jõudnud intensiivi.

Pärast kümmet ravipäeva taastus Eeva Ahtisaari veel kaks nädalat Oulunkylä taastusravikeskuses. Oulunkyläs kohtus ta psühhiaatriga, kellega vesteldes tekkis lootusetuse tunne. Haigus võttis ära elujõu. Mingit lootust enam ei olnud. See on hull asi, kui lootus kaob.

Aegamööda on presidendipaar haigusest toibunud. Nüüd tunnevad nad end juba paremini.

Kuukausiliite | “Minulla ei ollut toivoa” – 84-vuotias Eeva Ahtisaari kertoo elämästään Martti Ahtisaaren rinnalla: ilosta, epävarmuudesta ja siitä, miten korona oli nujertaa hänet

Rouva Eeva Ahtisaari on kokenut Afrikan, YK:n, presidenttikauden, nobelin, vanhuuden ja nyt myös koronan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,425 korda, 1 külastust täna)