Soome peaminister saab täna 35-aastaseks

Soome peaministril Sanna Marinil täitub täna esmaspäeval, 16. novembril 35 eluaastat. Peaminister sündis 1985. aastal Helsingis, aga veetis kooliaastad Tampere ligidal Pirkkalas ja asus alates 2007. aastast elama Tamperesse.

Marin on vikerkaarepere laps ja kasvas üles kahe emaga. Ta märgib veebis, et talle on olulised inimõigused ja võrdõiguslikkus, vahendab MTV.

Marin on enda kohta sotsiaalmeedias märkinud, et tema ema rääkis talle, et temast võib saada kes iganes ja see sisendas talle, et kõik on võimalik. Seetõttu räägib ta ka oma tütrele, et ta on andekas ja oskab kõike. Tüdrukuid tuleb Marini väitel julgustada, sest nad muudavad maailma.

Marin on osalenud aktiivselt poliitikas üle 10 aasta ja poliitikasse läks ta soovist mõjutada seda, kuidas ühiskond näeb kodanikke ja nende õigusi.

Esimest korda valiti Marin rahvasaadikuks Pirkanmaalt 2015. aastal 10 911 häälega. 2019. aastal kogus Marin kaks korda enam hääli. 2019. aasta detsembris valiti Marin erakonna peaministri kandidaadiks pärast seda, kui Antti Rinne ameti maha pani. Peaministriks nimetati Marin 10. detsembril 2019. aastal ja temast sai 34-aastaselt Soome kõigi aegade noorim peaminister.

Marini valitsuses on palju teisi noori ministreid ja tänu sellele on Marini valitsus pälvinud palju rahvusvahelist tähelepanu. 2020. aasta suvel abiellus Marin oma pikaaegse elukaaslase Markus Räikköneniga. Paar elab Tamperes Kaleva linnaosas koos tütre Emma’ga.

Vabal aega meeldib Marinile olla koos perega ning jalutada looduses. Tänavuse aasta sügisel tekitas elevust Marini poseerimine ajakirjas Trendi ilma rinnahoidjata.

Marin on eri üritustel tavaliselt sama tüüpi riietuses ja soenguga ning hoolitsetud välimusega. Peaminister ütles väljaandele Trendi, et see on teadlik valik, sest naise puhul on välimus alati jututeema. Ta soovib, et teda hinnatakse tema tegude, mitte välimuse järgi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag)

Kommentaarid
(Külastatud 381 korda, 1 külastust täna)