Soome õpilased imestasid, miks koolis ei teatatud kaasõpilase koroonaga nakatumisest

Helsingis tegutseva Haaga-Helia kutsekooli õpilased imestasid, miks kooli juhtkond ei teatanud teistele õpilastele ühe õpilase nakatumisest koroonaviirusega ja teiste võimalikust kokkupuutest.

Õpilane sai nakatumisest teada eelmisel neljapäeval. Ta oli olnud koos teiste õpilastega koos viimati teisipäeval. Info võimalikust kokkupuutest nakkusega levis õpilaste hulgas, vahendab MTV.

Õpilased räägivad, et olukord on absurdne, kuna kõik teavad, et üks õpilane nakatus, aga kool pole sellest midagi teatanud ega mingeid juhiseid andnud.

Haaga-Helia kooli direktor Teemu Kokko rääkis, et temal pole nakatumise kohta infot. Tema sõnul on nii, et kui tuleb teade võimalikust kokkupuutest nakkusega, siis antakse ametivõimudele nimekirjad, kes on olnud koos nakatunud isikuga. Ametivõimud otsustavad, kas määravad karantiini või mitte.

Ametivõimud on kooli juhendanud, et kool ise teavitab siis, kui ametivõimud on ühendust võtnud. Õppeasutused ise kedagi karantiini suunata ei saa. Seda saab teha ainult omavalitsuse või ravipiirkonna nakkushaiguste arst.

Pärast seda teavitatakse võimalikust nakkusega kokkupuutest õpilasi ja nad suunatakse distantsõppele. Kokko väitel on juba niigi 95 protsenti õppest distantsõpe. Kontaktõpe oli vaid alustavatel õpilastel ja kontaktõppel on kursused, kus on vaja kasutada töövahendeid, mida kodus pole.

Nakkusega kokkupuutest tulenenud nakatumised on väga harvad. Näiteks Haaga-Helia koolis pole olnud ühtegi seesugust. Sama näitavad numbrid: näiteks Helsingi lasteaedades, koolides ja muudes õppeasutustes oli 19. oktoobrist 1. novembrini kokku 1789 kokkupuudet nakkusega, neist tulenenud nakatumisi oli 66.

Laiemalt Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonnas on olukord samasugune. 25. oktoobril avaldatud andmetest tuleb välja, et väljaspool Helsingit nakkusega kokku puutunud 7649 lapsest nakatusid vaid 55. 1023 nakkusega kokku puutunud täiskasvanust nakatusid 12.

Kommentaarid
(Külastatud 205 korda, 1 külastust täna)