Soome minister koroona olukorra kohta: piiranguid tuleb veelgi karmistada, eriolukorda veel ei tule

Uusimaa nakatumiste arv üle 1000 juhtumi nädalas tähendab, et praeguse süsteemiga enam edasi minna ei saa ja tuleb piiranguid karmistada, ütles pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru intervjuus Yle tänases telesaates Ykkösaamu.

Kiuru väitel peavad piirangud olema sellised, et need mõjuvad. Eriolukorra kehtestamises osas ta veel spekuleerida ei taha.

Kiuru märkis, et praegune olukord, kus Uusimaal on üle 1000 nakatumise nädalas on liig. See tähendab, et nakatumiste ahelaid pole võimalik enam jälitada.

Kiuru ütles, et sügisel lepiti valitsuse kokku, et Soomes hoitakse nakatumiste arv baastaseme ja kiire nakatumiste kasvu taseme vahepeal. Praegu on Helsingi piirkond jõudnud juba kolmandasse faasi ehk nakkuse ulatusliku leviku tasemele. Sellelt tasemelt tuleb hakata karmide piirangutega kiiresti alla tulema, et kolded saaks summutatud, märkis Kiuru.

Kiuru rõhutas, et tähtis on saada olukord kontrolli alla enne, kui on liiga hilja.

Kiuru ütles, et ei taha veel spekuleerida, mis saab siis, kui piirangutest pole kasu ja kas tuleb uuesti kehtestada eriolukord nagu oli kevadel. Samas ei välistanud Kiuru eriolukorra kehtestamist, küll aga proovitakse enne olukord kontrolli alla saada piirkondlike meetmetega.

Samas lisas Kiru, et meetmetel peab olema tulemus. Praegu lastakse Uusimaal tegutseda ja valitsus veel ei sekku. Kainuu, Lõuna-Savo ja Vaasa on head näited selle kohta, et viiruse levik summutati piirkondlike meetmetega. Vaja on karme piiranguid ja need peavad olema piirkondlikud, ütles Kiuru.

Ministeri Krista Kiuru: Koronan torjuntaa ei ole varaa jatkaa niin, että Uudellamaalla tulee yli tuhat tartuntaa viikossa

Kiurun mukaan toimien on oltava niin vahvoja, että tulosta tulee. Valmiuslain käyttöönotto ei ole hänen mukaansa ajankohtaista. Nykytilanne eli yli tuhat koronatartuntaa viikossa Uudellamaalla on liikaa, sanoo perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.). – Jos tuhat tartuntaa tulee viikossa Uudellamaalla, niin Suomella ei ole varaa jatkaa tällä epidemian hallinnan tyylillä, Kiuru sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 643 korda, 1 külastust täna)