Soome mees jäi oma sünnipäeval sauna magama: sai eluaegse trauma ja sõber anti kohtu alla

Ligi 40-aastase Juha elu muutus kardinaalselt paar aastat tagasi tema enda sünnipäevapeol. Ta tähistas eelmise, 2019. aasta 27. jaanuaril kodus oma sünnipäeva koos paari sõbraga. Tarvitati alkoholi ja siis mindi sauna.

Ühel hetkel jäi Juha sauna magama ja ta ärkas alles järgmisel päeval. Ärgates ei saanud ta veel aru olukorra tõsidusest, kuigi nägi, et nahk oli kätelt maha koorunud, vahendab Iltalehti.

Üks külas olnud sõpradest oli lahkunud, teine magas. Juha väitel sai ta teada, et lahkunud sõber oli temast enne minekut pilte teinud, kui ta saunas magas, ja neid pilte sotsiaalmeedias jaganud. Juha läks saunast kööki, kus jäi uuesti magama.

Alles järgmisel päeval, 29. jaanuaril helistas Juha ühele sõbrale ja palus ta haiglasse viia. Sõber küsis, miks ta kiirabi ei kutsunud. Juhal olid rasked põletushaavad ja sõber viis ta haiglasse. Järgmine pilt, mida Juha mäletab oli Jorvi haiglas, kus ta oli intensiivis.

Haiglas Juhat vaatamas käinud õde rääkis, et sõber oli ta sauna jätnud. Arsti kirjutatud seletuse kohaselt jäi selgusetuks, kui kaua oli saun küdenud, aga ilmselt kaua.

Juha oli Jorvi haiglas ligi kuu aega. 20. veebruaril viidi ta veel üle teise haiglasse. Juha jäi ellu, aga taastumine saadud vigastustest võtab aega. Juhale on tehtud mitmeid nahasiirdamisi ja muid lõikusi. Ta vajas haiglas neerupuudulikkuse tõttu dialüüsi. Üks sõrm tuli amputeerida ja mehel on jätkuvalt valud.

Pärast haiglat on Juha saanud koju abivahendid ja juhised, kuidas toime tulla. Taastumise peale kulus terve aasta. Käesolev aasta on juba parem. Juhale jäi eluaegne trauma, aga vähemalt on ta elus.

Juha räägib, et saab töövõimetuspensioni. Ta ei suuda käes hoida värvipurki ning poekott ei püsi samuti näppude vahel. Ainult vasema käe kolme sõrmega saab millestki kinni hoida.

Juha tegi peale juhtunut sõbra kohta kuriteoteate. Asja asus uurima politsei. Detsembrikuus jõuab asi kohtusse. Teada on, et ühe isiku vastu on esitatud süüdistus hooletuses, vigastuse tekitamises ja teise inimese hätta jätmises.

Kohtu alla antud mees aga väidab, et oli enne minekut sauna välja lülitanud ja ukse lahti jätnud. Nüüd peab kohus otsustama, kas see oli nii.

Juha märgib, et juhtunus oli ka midagi head, kuna ta on hakanud tegelema spordiga ja on vähendanud alkoholi tarvitamist. Ta tunnistab, et tarvitas juhtunu ajal liiga palju alkoholi.

Juha nukahti syntymäpäivillään saunaan – elinikäiset vammat ja kaverille syyte heitteillepanosta

Nelikymppisen Juhan elämä muuttui täysin hänen syntymäpäiväjuhlissaan vajaa pari vuotta sitten. 27. tammikuuta 2019 hän oli viettämässä syntymäpäiväänsä kotonaan parin kaverinsa kanssa. Alkoholia tuli nautittua reilusti, ja illan aikana myös saunottiin. Jossain vaiheessa iltaa Juha nukahti saunaan, josta hän heräsi vasta seuraavana päivänä.

Kommentaarid
(Külastatud 15,969 korda, 1 külastust täna)