Soome autopoest ostetud kallis hübriid-BMW lagunes vaid aastaga, müüja pidi ostjale auto kinni maksma

Soome autopoe ja seal töötava müüja vahel tekkis omamoodi vaidlus pärast seda, kui müüja oli ostnud oma tööandja käest auto BMW X5 F15 xDrive40e A ja see ära lagunes.

Tehing tehti 2018. aasta sügisel. Luks-bemariks klassifitseeritav auto oli võetud kasutusele kolm aastat varem, vahendab Ilta-Sanomat.

148 000-kilomeetrise läbisõiuduga BMW ostuhind oli 65 050 eurot. Automüüja sai aga autot kasutada vaid aasta aega, kui BMW läks sõidu ajal rikki. Viga oli suur, kuna remonditöökoja hinnangul oleks BMW X5 kõigi akuelementide ja laadimissüsteemi uuendamine ning mootori ja pihustite vahetus läinud maksma  27 300 eurot. Auto omanik oli saanud sellega sõita selleks hetkeks vaid 14 000 kilomeetrit.

Tarbija ja auto müünud firma vahel tekkis vaidlus, kas vea tõttu saab tehingu tühistada. Tarbija nõudis suure remondikulu tõttu tehingu tühistamist. Auto akusid polnud võimalik enam üldse laadida.

Tarbija ehk antud juhul automüüja oli enda sõnul teadlik, et hübriidautode akud peaks kestma terve auto eluaja. Mootoririke oli aga selgelt enneaegne. Tarbija polnud nõus ka sellega, et sai oma töösuhte tõttu müügifirmalt hinnaalandust.

Müügifirma hinnangul oli aga saadud soodustus üsna suur ja tavalisest suurem ka seetõttu, kuna tegemist oli suure läbisõidu ja vigade poolest tuntud automudeliga. Tarbijavaidluskomisjon aga leidis, et hinnaalandust oleks saanud arvesse võtta vaid siis, kui see oleks olnud seotud konkreetsete auto vigadega, millest auto ostja oli teadlik. Sellist olukorda aga tarbijavaidluskomisjon ei tuvastanud.

Komisjoni hinnangul lagunes auto liiga ruttu ära ja remondikulud olid ülemäära suured. Auto oli kehvemas korras kui ostja oli eeldanud ning autol olid vead.

Komisjon otsustas üksmeelselt, et müügifirma peab tehingu tühistama ja tagastama ostjale makstud raha. Tarbija peab maksma müügifirmale auto kasutamise eest 1500 eurot. Otsus tehti maikuus.

Neljän vuoden ikäisestä latausmaasturista paukahti yllättäen mm. koko korkeajänniteakusto – korjaamolasku 27000 euroa

Automyyjän työantajansa liikkeestä ostama ladattava BMW X5 hajosi yllättäen kalliisti. Myyjän oli lopulta palautettava ostajalle lähes koko kymmenien tuhansien eurojen kauppasumma. Autoliike ja sen palveluksessa oleva myyjä joutuivat erikoiseen keskinäiseen tilanteeseen, kun myyjän ostaman BMW X5 F15 xDrive40e A -henkilöauto hajosi. Autokauppa tehtiin syksyllä 2018. Luksus-Bemariksi luonnehdittava auto oli otettu käyttöön kolme vuotta aiemmin.

Kommentaarid
(Külastatud 2,795 korda, 1 külastust täna)