Skandaalne lugu: Soomes töötav eesti meedik eirab karantiini reegleid ja kutsub seda tegema kõiki teisigi

Ühes Soome lõunaosa tervisekeskuses töötav eesti arst märgib, et eirab teadlikult karantiini reegleid ning kutsub seda tegema kõiki teisigi. Ta nimetab karantiini reegleid „poliitikute psühhoosiks”.

Arst kirjutab sotsiaalmeedias, et käib koos lastega pidevalt Eestis ja tagasi tulles ei järgita mingeid karantiini reegleid. Arsti väitel ei tohi lapsed lihtsalt koolis öelda, et käisid Eestis, vahendab Ilta-Sanomat.

Diskussioon sai alguse sellest, kui üks inimene küsis, kas lapsed peavad Soomes jääma 10 päeva pikkusesse karantiini, kui on vahepeal Eestis käinud.

Arstina töötav naine kirjutas seepeale, et pole kunagi lastega karantiinis olnud. Ta märkis, et kui Eestis käivad töötajad ei pea jääma karantiini, miks peaks seda tegema lapsed. Kui ta käib lastega nädalavahetustel Eestis, siis tullakse tagasi ning minnakse kohe tööle ja kooli.

Kui seepeale naisele vastati, et karantiinist vabastus kehtib ainult tööreiside kohta, vastas naine: Koolis ei tohi Eestis käimisest rääkida. Igal juhul oleme me Eestis käies ainult vanaema juures. Sugulased ei pea kannatama poliitikute psühhoosi tõttu.

Arst kutsus ka kõiki teisi naasma „normaalsesse maailma” ja lisas, et tema tööandja on teadlik Eestis käimiste kohta. Juhtkond on teadlik, Hispaaniast tuldi tagasi samuti ilma mingi karantiinita, märkis naine. See viirus on meiega kuni maailma lõpuni ja mul pole kavatsustki jääda nelja seina vahele, lisas ta.

Arsti soovitused lähevad lahku Soome terviseameti soovitustest, kuna arst elab ja töötab põhiliselt Soomes. Tema Eestis käigud on vaba aja reisid sugulaste juurde.

Eesti ja Soome vahel on lubatud karantiini-vabalt liikuda vaid seoses tööga ning muudel hoolduskindluse seisukohalt vältimatutel põhjustel. See aga ei käi arstide vaba aja reiside kohta koroona suhtes ohtlikesse riikidesse, nagu seda on Soome jaoks Eesti.

Ilta-Sanomat võttis ühendust arstiga, kes väitis jätkuvalt, et ta ei pea jääma karantiini, kuna peab oma reise samaväärseteks nendega, mille puhul karantiini ei nõuta. Ta ei kommenteerinud valetamist, aga kinnitas, et ei kavatse karantiinis istuda, ning lõpetas telefonikõne.

Arsti ülemus tervisekeskuses ütles, et töötajatele on antud mitmel korral teavet, et terviseameti juhiseid tuleb järgida. Ülemarst ütles, et kõlab kurjakuulutavalt, kui arst annab juhiseid, mis lähevad vastuollu terviseameti juhistega.

Ülemarst ütles, et välismaal käinud töötajatega on talitatud nii, et nad on pandud täitma üleandeid, kus neil puutub kokkupuude teiste inimestega. Või siis on jäänud töötaja vabatahtlikku karantiini, mida on lühendatud negatiivse koroonatesti abil. Ülemarsti väitel pole kõnealusele arstile antud mingeid erilubasid seoses vabal ajal välismaal käimisega. Samas on tema tööga arstina seni rahule jäädud. Töötajate tegemisi vabal ajal ei kontrollita, aga arst ei tohiks nii käituda, ütles ülemarst.

Terveyskeskuslääkäri kutsuu koronaohjeita “poliitikkojen psykoosiksi” ja matkustelee itse Virossa ilman karanteenia

Eteläsuomalaisessa terveyskeskuksessa lääkärinä työskentelevä nainen rikkoo THL:n matkustussuosituksia ja kehottaa some-seuraajiaankin laiminlyömään korona-ohjeita, koska hänen mielestään “sukulaisten ei pidä joutua kärsimään poliitikkojen psykoosista”. Eteläsuomalaisessa terveyskeskuksessa lääkärinä työskentelevä nainen käy lapsineen vapaa-ajan matkoilla Virossa ja matkan jälkeen he kaikki palaavat Suomessa kouluun ja työpaikalle ilman karanteenia.

Kommentaarid
(Külastatud 2,912 korda, 1 külastust täna)