Siseinfo: uus USA president kavatseb kõik Trumpi otsused ära muuta – nn islamikeeld tühistatakse

Uus valituks osutunud USA president Joe Biden kavatseb peale Valgesse majja saamist kõik praeguse presidendi Donald Trumpi otsused ära muuta.

Nii näiteks tühistatakse sissesõidukeeld teatud islamiriikidest, lubatakse illegaalselt USA-sse toodud lastel riiki jääda ning liitutakse uuesti Maailma Terviseorganisatsiooniga WHO ja Pariisi kliimaleppega, vahendab Washington Post.

Muudatused puudutavadki põhiliselt immigratsiooni hõlbustamist. Trumpi kehtestatud piirangud immigratsioonile kaotatakse ära.

Samas võib Bidenil kõigi otsuste muutmine raskeks minna, kuna parlamendi ülemkoda senat on vabariiklaste käes. Mõned otsused nagu tervisekindlustuse muutmine ja relvamüügi piiramine võivad rasked olla ilma vabariiklaste toetuseta.

Siseinfo kohaselt kavatseb Biden luua eraldi koroona tegevusgrupi ning hakata tsentrakliseeritult jagama laiali koroonateste ja kaitsemaske, hiljem ka vaktsiine.

Kiired muutused näitavad seda, kuivõrd erinevad on Trumpi ja Bideni poliitikad. Ilma senati toetuseta on aga Bidenil raske seadusi muuta ja suuri muutusi sisse viia, tema tegevus saab piirduda ainult korralduste jagamisega, et juhtida valitsusasutuste tööd.

Biden tahanb hakata näiteks kontrollima rohkem relvamüüki, aga seda on raske teha ilma senati toetuseta.

Biden plans immediate flurry of executive orders to reverse Trump policies

President-elect Joe Biden is planning to quickly sign a series of executive orders after being sworn into office on Jan. 20, immediately forecasting that the country’s politics have shifted and that his presidency will be guided by radically different priorities.

Kommentaarid
(Külastatud 3,917 korda, 1 külastust täna)