Omapärane juhtum Soomes: remondimees sai peremehelt peksa, kuna tegi märkuse prügi kohta

Soome Põhja-Savo kohtus oli arutusel omapärane juhtum, kus ummistunud WC-d puhastama tulnud remondimees sai peksa peremehelt, kuna oli teinud märkuse maja hoovis oleva prügi kohta.

Kohus mõistis 50-aastasele peremehele vägivalla eest 10 kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse ning ta peab maksma remondimehele hüvitist kokku 26 800 eurot, vahendab Ilta-Sanomat.

Põhja-Savos väikses omavalitsuses elav pereema oli helistanud 2019. aasta juunis remondimehele ja palunud tulla vaatamata veeavariid, kus WC-pott oli umbes.

Remondimees tuli kohale ja märkas maja juures prügikotte. Mees tegi nende kohta perenaisele märkuse, kes võttis seda kui solvangut. Perenaine kutsus kohale peremehe, kes oli väljas koeraga jalutamas. Peremees kutsus kohale jõudes remondimeest nimepidi ning küsis, mis teda prügikottide juures häiris.

Remondimees põgenes kõrvalistuja ukse kaudu kaubikusse. Ta tahtis ust kinni tõmmata, aga perepoeg tuli vahele ja hoidis ust lahti. Remondimees istus enda jutu järgi juhi kohale. Pereisa tuli autosse ja lõi teda rusikaga näkku.

Remondimees tiriti autost välja. Tema jalg jäi pedaalide vahele kinni, mistõttu väändus jalg põlvest välja. Kui remondimees lamas maas, ässitas peremees kaks koera talle kallale. Remondimehe väitel oli peremees öelnud koertele: „pure, pure” ja „tapa, tapa”.

Remondimees sai küljest hammustada. Lõpuks pääses ta ühte äriruumi. Mees oli põlvevigastuse tõttu haiguspuhkusel 142 päeva.

Prokurör nõudis peremehele karistust vägivalla eest. Süüdistuse järgi oli peremees rakendanud koos 15-aastase kaasosalisega vägivalda remondimehe peal, rebides teda riietest, lüües vähemalt korraga käega vastu nägu ning ässitades koerad remondimehe kallale, nii et koerad hammustasid meest vähemalt kaks korda.

Peremees võttis omaks, et tekitas teisele kehavigastuse. Peremees oli läinud vihale sellest, et remondimees tema peret solvas.

Kohtus andis tunnistusi remondimehe firmas praktikal olnud teine mees. Tema väitel oli peremees koos pojaga peksnud remondimeest rusikatega. Kui remondimees tiriti autost välja, siis visati ta maha ja ässitati koerad kallale.

Remondimees ütles, et ta ei solvanud kedagi. Ta mainis vaid maja hoovis olevaid prügikotte. Remondimees oli kaotanud oma töövõimetuse tõttu kaks suurt katuseremonti. Põlv on jätkuvalt haige.

Kohus mõistis 50-aastase peremehe kahe vägivalla juhtumi eest 10 kuuks tingimisi vangi. Teine vägivalla juhtum oli seotud naabri löömisega.

Kohtu hinnangul hammustas remondimeest üks koer. Kohus mõistis remondimehe kasuks peremehelt välja 5500 euro ajutise kahju eest, püsiva kosmeetilise kahju eest 400 eurot, sissetuleku kaotuse eest 17 511 eurot, ravikulude eest 312 eurot ning kohtukulude eest 3257 eurot.

Otsus pole veel jõustunud ja selle saab edasi kaevata Ida-Soome ringkonnakohtusse.

Tukkeutuneen wc-pöntön takia kutsuttu remonttimies kiinnitti huomiota pihalla lojuviin pusseihin – kun emäntä kuuli havainnosta, alkoivat kauhun hetket

Oikeudessa remonttimies kertoi vain maininneensa pihalla olleista roskapusseista. 50-vuotias isäntä on tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa kahdesta pahoinpitelystä kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä korvaamaan remonttimiehelle yhteensä 26 800 euroa. Pienessä kunnassa Pohjois-Savossa sijaitsevan asunnon emäntä oli soittanut kesäkuussa 2019 remonttimiehelle ja pyytänyt tätä tulemaan katsomaan vesivahinkoa, johon liittyi tukkeutunut vessanpönttö.

Kommentaarid
(Külastatud 3,647 korda, 1 külastust täna)