Müsteerium Soomes: mees sõitis kodust 450 kilomeetri kaugusele ja siis kadus, auto leiti väikse järve äärest, telefon on välja lülitatud

Ida-Soome politsei avaldas paar päeva tagasi ebatavalise kadumisteate 47-aastase Helsingi piirkonnas elava mehe kohta, kes võis kaduda Põhja-Savos.

Täpsemaid tundemärke mehe kohta ei avaldatud, küll aga pilt jopest, mis mehel võis kadumise ajal seljas olla. Kui tavaliselt avaldatakse sellistel puhkudel isiku pilt ja nimi, siis seekord on teada antud vaid mehe vanus, elukoha piirkond ning umbkaudsed tundemärgid pikkuse ja kaalu kohta, vahendab MTV.

Politsei info kohaselt talitati nii, kuna kadunud mehe lähedased ei andnud luba nime ja pildi avaldamiseks. Politsei jaoks on oluline teada saada, kas meest on nähtud liikumas Varpaisjärvi ja Lapinlahti piirkonnas. Seni pole asja kohta tähelepanekuid laekunud.

Politseil pole täpsemat infot, millal lähedased meest viimati nägid. Mees kuulutati Helsingi piirkonnas kadunuks 31. oktoobril ehk läinud laupäeval. Kaks päeva hiljem, esmaspäeval, 2. novembril leiti mehe auto mahajäetuna Põhja-Savos Lapinlahtis asuva Karjalaineni järve parklast. Asjast andis teada üks kohalik, kes oli näinud autot parklas seismas.

Politsei hinnangul oli mees ise sõitnud autoga järve äärde ja läks pärast seda jalgsi metsa. Uurimise käigus pole välja tulnud, et mehel oleks olnud mingi seos selle kohaga. Lähedaste väitel pole ta ka eriline nö matkasõber, kes võiks pikaks ajaks rännakule minna.

Lähedased peavad mehe sellist kadumist imelikuks ja seetõttu on tehtud teade kadumise kohta. Asja hakkab edasi uurima Ida-Soome politsei, kuna auto leiti sellest piirkonnast.

Politsei on korra koeraga kamminud Karjalaineni järve ümbrust, aga aktiivset otsimist seal ei toimu. Kadunud isik oli heas füüsilises vormis ja võib päeva jooksul maha käia pika vahemaa. Põhjusel, et ta võis minna kaugemale, pole praegu teada, kust teda otsida. Tema mobiiltelefon on olnud Põhja-Savo piirkonnas, aga see piirkond on väga lai. Mobiilse positsioneerimisega opole võimalik välja selgitada, kuhu ta on läinud. Mobiiltelefon on välja lülitatud.

Kadunud isiku auto on viidud järve äärest politsei valve alla. Autot on uuritud, aga sealt pole leitud mingeid niidiotsi, kuhu mees võis minna.

Politsei hinnangul ei viita praegu miski sellele, et tegemist oli kuriteoga. Praegu on tegemist kadunud isiku otsingutega.

Karjalaineni järv asub Lapinlahti Varpaisjärvist 5 kilomeetri kaugusel. Tegemist on 0,6 ruutkilomeetri suuruse veekoguga. Helsingist on Karjalaineni järve juurde maad 450 kilomeetrit. Järve ümber pole laagrikohta ega asustust.

Mehel oli kadumise ajal tõenäoliselt seljas jope nagu on näha juuresoleval pildil. Mees on 180 cm pikkune ja kaalub 75 kilo. Politsei palub mehe kohta infot e-posti aadressil vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi või telefonil +358 295 415 232.

Kommentaarid
(Külastatud 8,179 korda, 1 külastust täna)