KUUM: Ungari ja Poola tõmbasid ELi sügavasse kriisi – blokeerisid eelarve ja koroona päästepaketi

Ungari ja Poola blokeerisid Euroopa Liidu eelarve ja koroona päästepaketi mahus 1,85 triljonit eurot, põhjendades seda migrantide vastuvõtmisega.

Tegemist on Euroopa Liidu eelarvega aastateks 2021-2027 ning koroona päästepaketiga. Täna kolmapäeval süüdistas Ungari president Viktor Orban Euroopa Liidu riike selles, et nad pressivad raha välja selleks, et migrante vastu võtta, vahendab Daily Mail.

Nüüd tahetakse muuta Euroopa Liidu seadusandlust selliselt, et eelarve saaks vastu võtta häälteenamusega ja Ungari ega Poola ei saa kasutada oma vetoõigust.

Euroopa Liidu 2021-2027. aasta eelarve maht on 1,1 triljonit eurot ning koroona päästepaketi maht 750 miljardit eurot.

Hungary and Poland block EU covid rescue budget

Orban’s Hungarian nationalist government is under investigation by the EU It is accused of undermining the independence of its courts and its media Poland, Orban’s ally, is also accused of backsliding on democratic principles Orban accused the EU of trying to blackmail members states over immigration Their veto will likely cause a delay to the launch of the £1.65 trillion package The European Union said it was studying ‘practical solutions’ to solving impasse Hungary and Poland plunged the EU into political crisis by blocking a £1.65 trillion coronavirus rescue budget that they claimed ‘blackmailed countries into accepting migrants’.

Kommentaarid
(Külastatud 479 korda, 1 külastust täna)