KUUM: Soome valitsus arutas eriolukorra kehtestamist, aga otsust veel ei tehtud

Soome valitsus andis täna teada, et arutati riigis eriolukorra kehtestamist, aga vastavat otsust veel ei tehtud.

Peaminister Sanna Marin ütles täna pressikonverentsil, et koroonaga nakatumiste kasvu püütakse kontrolli alla saada muude meetoditega. Kui aga olukord jätkuvalt halveneb, tuleb hakata piirama inimeste liikumist.

Praegu soovitatakse vältida võimalusel kõiki kontakte. Kaubanduskeskustes soovitatakse sulgeda kõik ajaveetmise kohad.

Pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru ütles, et nakatumiste arv kasvab kohati juba 30 protsenti. Kohalikel ametivõimudel on soovitatud jätta ära üle 10 inimesega avalikud üritused, samuti sulgeda avalikud asutused nagu spordisaalid ja ujulad.

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS peaarst Markku Mäkijärvi ütles, et haiglapatsientide arv on hakanud kiiresti kasvama, ühe päevaga kasvas patsientide arv 20 protsenti. Uusimaal on haiglas 83 koroonapatsienti ja areng on samasugune nagu oli kevadel. Patsiente on igas vanuses, 27-83 eluaastat.

Kommentaarid
(Külastatud 1,488 korda, 1 külastust täna)