KUUM: Rootsis on hullem koroona olukord kui Prantsusmaal ja Inglismaal

Rootsis on olukord koroonaga läinud väga hulluks, see on halvem kui Prantsusmaal ja Inglismaal. Koroonapatsientide arv Rootsi haiglates kahekordistub iga nädalaga.

Eile reedel tuvastati Rootsis 393 nakatumist miljoni elaniku kohta, samas kui Prantsusmaal on see number 324 ja Inglismaal 337, vahendab The Sun.

Viimasel ajal on Rootsis kehtestatud karmid piirangud, mis on suur erinevus võrreldes kevadega, mil Rootsis loodeti saavutada leebete piirangutega karjaimmuunsus. Rootsis on alates pandeemia algusest tuvastatud 208 295 koroonaga nakatumist ja 6406 koroonasurma.

Praegu on Rootsi läinud nakatumiste poolest ette Prantsusmaast, Inglismaast ja Hispaaniast. Rootsis on palju kõrgem nakatumine kui Norras või Soomes ning Rootsi haiglad täituvad koroonapatsientidega kõige kiiremini terves Euroopas.

Rootsi intensiivravi patsientide hulk kahekordistub iga nädalaga ning olukord on hullem kui Austrias või Slovakkias. Rootsi asjatundjad peavad olukorda väga ohtlikuks. Kardetakse, et intensiivravi kohad saavad Rootsis kohe täis. Samas pole Rootsis veel ühistranspordis maskikandmise kohustust kehtestatud.

Rootsi endine peaepidemioloog Annika Linde kritiseeris käesoleval nädalal praegust peaepidemioloogi Anders Tegnelli märkides, et viimane on teinud kõik valesti. Nii oli Tegnell prognoosinud, et karjaimmuunsus aitab Rootsil koroona teise laine talvel kergemini üle elada. Midagi sellist pole aga juhtunud.

Sweden’s Covid rates soar above Spain & UK as hospitalisations double every week

SWEDEN’S coronavirus infection rate has skyrocketed ahead of the UK as its second spike continues to rise. The number of people hospitalised with the virus is almost doubling each week, after the country shunned the lockdown restrictions imposed by its neighbours and opted for a ‘herd immunity’ approach to the pandemic.

 

Kommentaarid
(Külastatud 767 korda, 1 külastust täna)