KUUM: Rootsis kasvab väga kiiresti koroonaga nakatumiste ja haiglapatsientide arv

Rootsis, kus piirangud on olnud suhteliselt leebed kasvab väga kiiresti koroonaviirusega nakatumiste ning koroonapatsientide arv haiglates.

Koroonapatsientide arv Rootsi haiglates kahekordistub iga 8 päevaga. Rootsis kasvab haiglapatsientide arv kiiremini kui Slovakkias või Austrias, kus haiglapatsientide arv kahekordistub iga 9 päevaga ja Itaalias, kus patsientide arv kahekordistub iga 10 päeva järel, vahendab Daily Mail.

Rootsi koroonastrateegia arhitekt Anders Tegnell on pidevalt rõhutanud, et Rootsil läheb paremini teise laine ajal, kuna esimese laine ajal tekkis tänu leebetele piirangutele nn karjaimmuunsus.

Tegnell ütles maikuus väljaandele Financial Times, et kui sügisel tuleb koroona teine laine, siis on Rootsi paremas seisus ja nakatumisi on väga vähe. Ta märkis, et Soomes seevastu on karjaimmuunsus väga väike ja seal saab väga raske olema.

Tegelikkkuses on aga Rootsis nakatumiste tase praegu rekordiline, ületades igapäevaselt 4000 nakatumist. See on palju kõrgem tase kui Soomes, kus on seoses koroonaga hoitud ettevaatlikku joont.

Rootsi on ühtlasi üks väheseid Euroopa riike koos Poola, Portugali ja Itaaliaga, kus koroonaga nakatumiste arv kiiresti kasvab. Muud riigid nagu Tšehhi, Belgia, Prantsusmaa, Hispaania ja Ühendkuningriik on saanud nakatumised kontrolli alla seoses kehtestatud piirangutega.

Eile kolmapäeval oli Rootsi sunnitud piirama alkoholi müüki alates kella 22-st õhtul üle terve riigi, et hoida ära nakatumiste plahvatuslikku kasvu. Alkoholi müügi õhtune keeld söögikohtades ja baaride jõustub 20. novembril ka kestab kuni veebruarini, ütles peaminister Stefan Löfven.

Löfven ütles, et kõik indikaatorid liiguvad Rootsis vales suunas ja peagi ollakse samas seisus mis kevadel. Stockhomi linn, mis on koroona epitsenter ka nüüd sügisel keelustas vanurite külastamise hooldekodudes. Stockholmis on nakatumisi rohkem kui mujal Rootsis, aga seal testitakse väga vähe inimesi.

Rootsis lisandus eile kolmapäeval 4467 uut koroonaga nakatumist ja nakatumiste koguarv tõusis 166 707 peale. Registreeriti 25 uut koroonasurma ja surmade koguarv on 6082.

Sweden’s coronavirus hospitalisations grow at fastest rate in Europe

Sweden now has one of the fastest-growing coronavirus outbreaks in Europe Covid hospital patients doubling every eight days, fastest rate on the continent Cases also soared to record levels, as government pushes for an alcohol curfew Sweden had previously touted its lockdown-free approach, saying its population would be better-protected from the virus after building up immunity Lockdown-free Sweden is now seeing its hospitals fill with coronavirus patients at a faster rate than any other country in Europe.

Kommentaarid
(Külastatud 2,027 korda, 1 külastust täna)