KUUM: Putin paneb Vene allikate väitel jaanuaris ameti maha, tal on Parkinson

Vene president Vladimir Putin paneb tuleva, 2021. aasta jaanuaris ameti maha, kuna tal kahtlustatakse Parkinsoni tõbe.

68-aastasel Putinil on nähtud jalgu värisemas, tema iluvõimlejast elukaaslane ja lapse ema, 37-aastane Alla Kabajeva soovitab tal amet maha panna, vahendab Daily Mail.

Kreml pole ametlikult Putini tervise olukorda kommenteerinud. Käesoleva nädala algul aga anti ootamatult sisse eelnõu, mis tagab Putinile ametist taandumise korral privileegid kuni elu lõpuni. Pärast seda hakati spekuleerima, et ta võib oodatust varem ameti maha panna.

See pole esimene kord, kui Putinil kahtlustatakse Parkinsoni tõbe. Parkinsoni tõbi tähistab teatud kindlat haigusnähtude kogumit, mida iseloomustab kolm põhilist sümptomti: jäsemete värin, lihaste jäikus ja liigutuste aeglus koos liigutuse alustamise raskusega. Arstlikus kirjanduses on kirjeldatud veel ka neljandat haigustunnust – keha tasakaalu säilitamise häiret.

Vene valitsuse info kohaselt on tegemist väljamõeldisega, Putin on hea tervise juures ja jätkab oma ametis.

Putin ‘will quit in Jan. amid fears he has Parkinson’s’, sources claim

Putin, 68, is being urged to quit by his former gymnast lover Alina Kabaeva, 37 Recent footage of Putin’s legs swinging as he clutched a chair raised eyebrows Russian president’s odd ‘gunslinger’s gait’ has been noted by medics in the past Comes after law to ensure Putin will be made senator-for-life emerged this week Vladimir Putin will quit in January amid fears he has Parkinson’s disease, Moscow sources have claimed.

Kommentaarid
(Külastatud 5,517 korda, 1 külastust täna)