KUUM: Poola hoiatas, et Euroopa Liit võib eelarve pärast laiali laguneda

Poola hoiatas, et tüli eelarve pärast või Euroopa Liidu ära lagundada. Poola ühines esmaspäeval Ungariga, et peatada kriisiaja 1,85 triljoni eurose eelarve vastuvõtmine aastateks 2021-2027.

Poola peaminister Mateusz Morawiecki ütles, et „Euroopa oligarhia” üritab tüssata nõrgemaid liikmeid. Ungari peaminister Viktor Orban nimetas uut eelarvet väljapressimiseks, et saaks ambitsioonikaid immigratsiooniprogramme ellu viia, vahendab Daily Mail.

Täna kolmapäeval hoiatas Poola peaminister Morawiecki, et eelarve küsimus võib Euroopa Liidu ära lagundada.

Lisaks Poolale ja Ungarile ühines eelarve blokeerimisega ka Sloveenia.

Ülejäänud Euroopa Liidu riigid lootsid, et erimeeldused lahendatakse juulikuus ning ELi praegune eesistuja Saksamaa on üritanud kulisside taga asju siluda, aga seni edutult.

Mõned Euroopa Liidu riigid nagu Prantsusmaa ja Holland on teinud ettepaneku edasi minna riikidevaheliste kokkulepetega.

Poland warns funding row could cause ‘a BREAK-UP of the EU’

On Monday, Poland and Hungary blocked £1.65 trillion EU covid relief budget Hungary’s PM Viktor Orban linked his veto to opposition of mass immigration Both countries are under investigation by the EU for undermining the rule of law Their veto will likely cause a delay to the launch of the package agreed in July The European Union said it was studying ‘practical solutions’ to solving impasse Poland has warned that an escalating funding row could cause ‘a break-up of the EU’ after it teamed up with ally Hungary to block the coronavirus rescue budget that ‘blackmailed countries into accepting migrants’.

Kommentaarid
(Külastatud 2,242 korda, 1 külastust täna)