KUUM: Neste sulgeb Naantali rafineerimistehase, kaob ligi 400 töökohta

Soome kütusefirma Neste teatas, et sulgeb Naantali rafineerimistehase, mille tagajärjel kaob ligi 400 töökohta.

Neste info kohaselt on koroonapandeemia vähendanud märgatavalt nõudlust naftatoodete järele ja see nõudlus ilmselt ka enam ei taastu, vahendab Iltalehti.

Naantali tehas lõpetab tegevuse 2021. aasta märtsi lõpuks. Naantali tehase tegevus asendub terminali- ja sadamateenustega. Lisaks on kavas teha muudatusi Porvoo tehases, kus keskendutakse taastuvale ja taaskasutatavale toorainele.

Naantali tehase tegevuse lõpetamisega kaob 370 töökohta. Neste hakkab töötajatele otsima uut tööd, pakkudes selleks koolitusi. Töötajate elukoha vahetust toetatakse kolimistoetusega. Isikutele, kelle töösuhe lõppeb pakub Neste pensionilepinguid ja toetuspakette, milles sisaldub ka stardiraha koolituse või ettevõtlusega alustamiseks. Lisaks võetakse kasutusele kolimisabi programm, millega seoses pakutakse toetust uue tööga alustamiseks.

Neste loodab meetmetega aastas kokku hoida 50 miljonit eurot. Muudatuste põhjus on koroonapandeemia, mis on vähendanud märgatavalt nõudlust fossiilsete kütuste järele. Prognooside kohaselt ei taastu nõudlus enam endisele tasemele.

Naantali tehase sulgemine ei mõjuta Soome kütustega varustamist.

Neste lakkauttaa Naantalin jalostamon – lähes 400 työtehtävää päättyy: “Ei ole vaihtoehtoja”

Nesteen mukaan koronapandemia on vauhdittanut perinteisten öljytuotteiden kysynnän laskua merkittävästi, eikä sen odoteta elpyvän enää samalle tasolle. Neste kertoo lakkauttavansa Naantalin öljynjalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Yhtiö aikoo keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin, sekä uudistaa öljytuotteidensa operatiivista toimintamallia. Lisäksi Neste aikoo tehdä muutoksia Porvoon jalostamossa, jota kehitetään kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Kommentaarid
(Külastatud 378 korda, 1 külastust täna)