KUUM: Austrias on koroona kontrolli alt väljunud, riik läheb kaheks nädalaks nii kinni, et niisama ei pääse isegi kodust välja

Austrias on seni olnud suhteliselt karmid piirangud, näiteks kehtib öine liikumiskeeld, aga sellele vaatamata tuvastati 8,9 miljoni elanikuga riigis eile reedel, 13. novembril 9586 uut koroonaviirusega nakatumist.

Austrias on teatrid ja muuseumid suletud, aga poed on olnud lahti. Söögikohtadest on saanud seni toitu kaasa osta. Selliste piirangute eesmärk on olnud võimalikult vähe majandust kahjustada.

Neist piirangutest pole aga abi olnud. Praegune päevane nakatumiste hulk on ligi 9 korda kõrgem kui oli kevadine maksimum. Seetõttu kehtestatakse Austrias alates teisipäevast, 17. novembrist ööpäevaringne väljas liikumise keeld. Lubatud on ainult vältimatu toidupoes, apteegis ja arsti juures ning kirikus käimine, vahendab Kurier.

Austrias suletakse kõik vähem olulised poed. Avatuks jäävas vaid toidupoed, apteegid, pangad ja postkontorid. Enamus inimesi jääb kaugtööle ja õpilased lähevad distantsõppele. Teiste inimestega tuleb välja minnes hoida meeter vahet ning avalikes kohtades nõutakse näomaski. Kehtestatakse samasugune olukord nagu oli märtsis. Uus asi on see, et vältida tuleb ka kõiki kontakte, välja arvatud oma leibkond ning need, kellega muidu tihedalt kokku puututakse nagu lähemad sugulased ja hooldajad.

Kõik teenindusasutused nagu juuksurid, ilusalongid ja spaad lähevad kinni. Restoranid ja hotellid jäävad suletuks, lubatud on ainult äriklientide teenindamine. Teenindusasutusse ei tohi isegi sisse sõita ega jalgsi siseneda. Avatuks jäävad põllumajandus- ja aiandusettevõtted, samuti tanklad, kioskid, tubakapoed, prügifirmad ning auto- ja jalgrattarent. Asutused on avatud 6-19. Selline karm režiim kehtib esialgu kuni 6. detsembrini.

Austria meedia andmetel teatab liidukantsler Sebastian Kurz asjast täpsemalt täna laupäeva õhtul.

Harte Lockdown-Maßnahmen ab Dienstag: Der gesamte Entwurf im Detail

Das Betreten und Befahren des Kundenbereichs von Betriebsstätten des Handels und von Dienstleistungsunternehmen ist untersagt. Geschlossen bleiben: Friseure, Kosmetiker, Tätowierer, Masseure, Hörgerätakustiker, Tanzschulen, Wettbüros, Bäder und sämtliche Freizeiteinrichtungen. Offen bleibt das, was bereits vergangenen März als “kritische Infrastruktur” definiert wurde: Apotheken, der Lebensmittelhandel, bäuerliche Direktvermarkter und Drogerien.

Kommentaarid
(Külastatud 430 korda, 1 külastust täna)