Kole lugu: Euroopa on taas koroona epitsenter maailmas – koroonasurm iga 17 sekundi järel

Eelmisel nädalal registreeriti Euroopas 29 000 koroonasurma, mis tähendab, et iga 17 sekundi järel suri COVID-19 tagajärjel inimene. Nädalaga kasvas koroonasurmade arv Euroopas 18 protsendi võrra, hoiatab Maailma Terviseorganisatsioon WHO.

WHO Euroopa juht Hans Kluge ütles, et Euroopa arvele langeb 28 protsenti koroonaga nakatumistest ning 26 protsenti koroonasurmadest maailmas. Suuremas osas Euroopast on kehtestatud samalaadsed piirangud nagu olid märtsis ja aprillis, vahendab Daily Mail.

Samas on Euroopas ka positiivseid märke. Näiteks langes eelmisel nädalal esimest korda peale kolme kuud tõusu nakatumiste arv. Uute nakatumiste arv langes nädalaga 10 protsenti. See näitab, et Euroopas kehtestatud karmid koroonapiirangud kannavad vilja, märkis Kluge.

Kluge kutsus Euroopa riike üles mitte kaotama piiranguid liiga ruttu, kuna see võib anda tagasilöögi. Mitmetes riikides nagu Prantsusmaal on tervishoiusüsteem üle koormatud ning intensiivravi kohtadest on hõivatud üle 95 protsendi juba 10 päeva järjest.

WHO’s Europe chief says mask use could avoid lockdowns

Europe is once again the global epicentre for the coronavirus, the WHO warned WHO’s European director said Europe accounts for 28 percent of global cases Hans Kluge said lockdowns were ‘avoidable’ and should be seen as a ‘last resort’ He said primary schools should stay open as they are in

Kommentaarid
(Külastatud 298 korda, 1 külastust täna)