Kas kasko ei hakkagi kehtima vahetult peale auto ostmist? Vastab kindlustusfirma esindaja

Soomes tekitas eelmisel nädalal elevust juhtum, kus naine tegi autoga avarii paar tundi peale uue autoga salongist väljumist, kui põder jooksis autole ette. Naist tabas šokk, kui ta sai teada, et kaskokindlustus ei kehtinudki veel.

Hiljem selgus siiski, et kasko oli kehtiv. Küll aga jäi venima kindlustusjuhtumi menetlus, mistõttu ei olnud naisel võimalik vaatamata laiale kaskole kasutada asendusautot, vahendab MTV.

Naise kindlustusfirma üksikjuhtumit polnud nõus kommenteerima, aga laiemas plaanis öeldi, et kindlustus hakkab autopoes kehtima kohe peale auto ostu, sarnaselt kindlustusfirma kaudu otse sõlmitud lepinguga. Ehk siis naise juhtumi puhul oli kindlustus kehtiv.

Küll aga on autofirmades erinev kord, kuidas andmed süsteemi kantakse ja seal võib tekkida viivitus, kuni andmed jõuavad kindlustusfirma süsteemi. Seetõttu ei näe kindlustusfirma kohe kindlustuse olemasolu. See aga ei tähenda, et kindlustus poleks kehtiv.

Seaduse järgi võib kindlustusjuhtumi menetlemine võtta aega kuni 30 päeva. Kitse- ja põdrakahjud hüvitatakse tavaliselt kohe, kui on laekunud piisav teave õnnetuse kohta. Põdra puhul on vaja ka politseiteadet, aga tavaliselt algab asja menetlemine juba enne teate saabumist.

Kommentaarid
(Külastatud 1,264 korda, 1 külastust täna)