Karm hinnang: Soomes ootab iga viiendat teenindusettevõtet pankrot

Soomes ootab iga viiendat teenindusettevõtet järgmise kolme kuu jooksel pankrot, eriti suures ohus on reisibürood.

Veel augustis tundus olukord parem, mil küsitletud teenindusettevõtetest hindas pankroti tõenäosust 11 protsenti, vahendab Iltalehti.

Pankrotioht on kõige suurem väikestes ja keskmise suurusega ettevõtetes ja seda eriti turismi-, info- ja kommunikatsiooni valdkonna ettevõtetes. Transpordis ja logistikas on ohus keskmise suurusega reisijateveo ettevõtted maantee- ja meretranspordis.

Teenindusettevõtetest 15 protsenti leiab, et tegevus ei taastu enam kunagi endisele tasemele. Üle kolmandiku ettevõtetest leiab, et tegevus taastub kõige varem järgmise, 2021. aasta lõpuks. Vaid 5 protsenti leiab, et normaalne tase taastub tuleva aasta alguses.

Möödunud nädalal tulnud uudis vaktsiini kohta pole ettevõtete väljavaateid eriti muutnud. Olenevalt vaktsiini saadavusest jätkub kriisiolukord ettevõtetes veel mitu kuud.

Tuleva aasta väljavaated on aga seoses vaktsiiniga paranenud. Küsitluse vastustest pooled saadi enne vaktsiiniuudist ja pooled peale seda.

Pärast vaktsiiniuudist teatas suurem hulk ettevõtteid, et tegevus normaliseerub juba järgmise aasta alguses.

Synkät luvut julki: Joka viidettä palvelualan yritystä uhkaa konkurssi

Vaarassa ovat etenkin matkatoimistot. Tilanne palvelualoilla näyttää synkältä, sillä joka viides alan yrityksistä arvioi olevansa vaarassa joutua konkurssiin seuraavien kolmen kuukauden aikana, jos nykyinen tilanne jatkuu samanlaisena, selviää Palvelualojen työnantajat Paltan tuoreesta koronakyselystä. Vielä elokuussa tilanne oli toisenlainen, kun vastaava luku oli 11 prosenttia.

Kommentaarid
(Külastatud 771 korda, 1 külastust täna)