Inimestel kukuvad hambad välja – kas uus koroona haigustunnus?

Koroonaviiruse haigus COVID-19 võib kaasa tuua mitmeid tüsistusi. Need võivad olla näiteks lihasepõletik, südamevaevused, väsimus ja hingeldus. Nüüd on avastatud uus haigustunnus ja see on hammaste välja kukkumine.

Ameeriklasel Farah Khemili’l hakkasid hambad suus liikuma ja lõpuks kukkusid välja. Samasuguseid koroonaga kaasnevaid vaevusi on kurtnud ka teised inimesed. Hambad hakkavad liikuma, muutuvad tundlikuks ja lõhenevad, vahendab New York Times.

Seni polnud olnud viiteid sellele, et koroona võiks mõjutada inimeste hambaid. Hambaarstid näiteks ei taha uskuda, et koroona hambaid kahjustab.

Küll on aga võimalik, et koroonaga võivad välja tulla vanad hambaprobleemid. Hammaste väljakukkumine on aga väga harv nähtus.

Oht on aga olemas, sest pea pooltel üle 30-aastastel inimestel on suus mingi põletik. Põletik võib olla igemetes või hambaid ümbritsevas lõualuus. Ka Farah Khemilil olid enne koroonat hambaprobleemid. Tal oli luukadu, mis tulenes suitsetamisest.

Their Teeth Fell Out. Was It Another Covid-19 Consequence?

People who already have dental problems may see them aggravated by encounters with the coronavirus, some experts suggest. Earlier this month, Farah Khemili popped a wintergreen breath mint in her mouth and noticed a strange sensation: a bottom tooth wiggling against her tongue. Ms. Khemili, 43, of Voorheesville, N.Y., had never lost an adult tooth.

Kommentaarid
(Külastatud 1,076 korda, 1 külastust täna)