Helsingi koduhoolduse klientidel on kadunud valuvaigistavad ravimid – politsei uurib asja

Helsingi koduhoolduse klientidel kadusid suve jooksul valuvaigistavad ravimid ning asi on antud politseile uurida.

Asi tuli välja suvel, kui ühe patsiendi lähedane võttis ühendust ja ütles, et osa ravimitest on puudu. Asja hakati kohe uurima. Selgus, et mõnel kliendil oli kadunud ka raha, vahendab Iltalehti.

Linn tegi asja kohta kuriteoteate. Klientidel on samuti soovitatud teha politseile teade. Praegu veel ei kommenteerita, kui paljudelt inimestelt on asjad kaduma läinud ning kes on kahtlusalused isikud. Kõigi asjaga seotud klientide ja nende lähedastega on võetud ühendust.

Helsingi politseist kinnitati, et tõepoolest on tehtud juulikuus teade koduhoolduse klientidelt kadunud ravimite kohta. Eeluurimine on pooleli. Asja uuritakse kui vargust ja narkokuritegu.

Helsingi linna info kohaselt on ravimite kadumine olnud põhiliselt kirde piirkonnas: Malmi, Puistola, Pukinmäki, Pihlajamäki, Suutarila ja Jakomäki.

Enamus Helsingi koduhoolduse klientidest on eakad inimesed. Nende hulgas on ka nooremaid inimesi. Linn vabandab, et ravimeid ja raha on läinud kaduma. Nüüd on rakendatud meetmed, et selliseid asju enam ei juhtuks. Valvet on tugevdatud.

Hoolduse korraldust muudeti kogu Helsingis. Nii näiteks kontrollitakse rohkem, kuidas ravimeid tellitakse ja kui palju. Kui esineb puudusi, siis märgatakse seda kohe.

Üks isik ütles, et tema lähedaselt oli varastatud ravimeid. Lähedased ei saa aru, kuidas selline asi sai juhtuda, lähedastel tõusid selle peale juuksekarvad püsti. Lähedased on saanud teateid ka sügise jooksul kadunud ravimitest. Tegemist oli kangete valuvaigististega. Tuli teade, et ravimeid on ostetud 420 tükki, aga need ei jõudnud isikule kohale. Ravimid olid ostetud tavapärasest erinevast apteegist. Pole teada, mis neist sai. Juhtum on tekitanud usaldamatust koduhoolduse suhtes.

Helsingin kotihoidon asiakkailta kadonnut kipulääkkeitä – poliisi tutkii

Asiasta on tehty rikosilmoitus kesällä. Esitutkinta on kesken. Tapausta tutkitaan varkautena ja huumausainerikoksena. Helsingin kotihoidon asiakkailta on kadonnut lääkkeitä. Kadonneet lääkkeet ovat kipulääkkeitä, kertoo Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluiden pohjoisen palvelualueen palvelujohtaja Soili Partanen. Hänen mukaansa tilanne paljastui kesällä, kun erään potilaan omainen otti yhteyttä ja kertoi, että lääketoimituksesta puuttui lääkkeitä.

Kommentaarid
(Külastatud 557 korda, 1 külastust täna)