Hea uudis: Singapur on peaagu koroona-vaba – kaks nädalat pole olnud ühtegi juhtu

Soome-suuruse rahvaarvu, 5,6 miljoni elanikuga Singapuris pole juba kaks nädalat olnud ühtegi koroona juhtu, seda esimest korda alates epideemia algusest jaanuaris.

Singapuris on kokku tuvastatud ligi 58 000 nakatumist, aga registreeritud on vaid 28 koroonasurma. Singapuris oli varem Kagu-Aasia kohta väga palju koroonaga nakatumisi, aga nüüd on viirus peaaegu välja juuritud. Viimase 14 päeva jooksul pole Singapuris tuvastatud enam ühtegi juhtu, vahendab South China Morning Post.

Riigi viimane koroona-kolle oli võõrtööliste ühiselamu, kus elasid inimesed Bangladeshist, Indiast ja Hiinast. Praegu isoleeritakse Singapuris automaatselt kõik välismaalt tulnud inimesed.

Singapur oli üks esimesi riike maailmas, kus tuvastati COVID-19 väljaspool Hiinat, seda juba 23. jaanuaril. Enamus nakatumistest olidki võõrtööliste ühiselamutes. Ametivõimud kehtestasid pärast seda ühiselamutele karmid karantiini nõuded, mis pälvis rahvusvaheliste inimõiguste organisatsioonide meelepaha.

Singapuris oli nakatumine tipus aprillikuus ja siis oli seal üks suuremaid koldeid Kagu-Aasias. Pärast seda on Indoneesia ja Filipiinid mööda läinud.

Singapur kehtestas aprillis viiruse leviku tõkestamise kahe kuu pikkuse üleriigilise karantiini. Pärast seda, kui elu normaliseerus, on maskikandmine kohustuslik, samuti järgitakse ohutut distantsi ning piir on enamusele tulijatest suletud.

Singapore nearly virus-free after local cases and clusters cease

Tuesday marked the first time Singapore said it had no live clusters of infection across the island since the start of its outbreak in January.

Kommentaarid
(Külastatud 284 korda, 1 külastust täna)