Hea teada: Helsingis tõmmati koroonakarantiinidele pidurit

Helsingis hakatakse vähendama nakkusega kokku puutunute karantiine lasteaedades ja koolides. Wilma veebiteenuse kaudu on asjast teatatud kõikidele lasteaedades ja koolides käivate õpilaste hooldajatele.

Uue korra tingis asjaolu, et lasteaedades ja koolides on tuvastatud väga vähe järelnakatumisi. Samuti pole lasteaedades ja koolides tekkinud suuri koroonakoldeid, vahendab Helsingin Sanomat.

Lapsed ja noorukid nakatuvad põhiliselt kodudes ning huvitegevuse ja vaba aja veetmise käigus, on öeldud sõnumis. Vanematel õpilastel on koolides maskikandmise soovitus, mis samuti aitab nakatumisi ära hoida.

Kui nakatumisi leitakse paljudel, siis suunatakse õpilased karantiini nii nagu ka varem. Põhikooli lõpuklassides, gümnaasiumides ja kutsekoolides suunatakse karantiini ka kontaktsed õpilased, kui on alust kahtlustada nende nakatumist.

Uus kord vähendab suuri, terveid lasteaia rühmi ning koolide klasse hõlmavaid massilisi karantiine, kuna kõiki nakkusega kokku puutunuid enam automaatselt karantiini ei suunata.

Koronavirus | Uusi linjaus Helsinkiin: Päiväkotien ja koulujen massakaranteeneja vähennetään

Taustalla on se, että kouluissa syntyy vain vähän koronatartuntoja. Helsingin kaupunki lähetti perjantaina huoltajille Wilma-viestin, jonka mukaan kokonaisia päiväkotiryhmiä ja koululuokkia asetetaan jatkossa harvemmin karanteeniin. Viesti tuli kaikille huoltajille, joiden lapset käyvät päiväkodissa tai opiskelevat peruskoulussa tai toisen asteen oppilaitoksissa. Käytännössä koronatartuntojen jäljitystä tehdään päiväkodeissa ja kouluissa jatkossa vähemmän.

Kommentaarid
(Külastatud 1,521 korda, 1 külastust täna)