Ettevaatust: täna laupäeval jõuab Soome uus torm

Kuigi eelmise, Soomet neljapäeval räsinud tormi Liisa tagajärgi veel likvideeritakse, jõuab täna laupäeval lääne poolt Soome uus torm, mis toob kaasa tugeva tuule ning vihma- ja lumesaju.

Soomes sajab lõuna pool vihma, põhja ja ida pool aga lund. Tugeva tuule tõttu on oodata elektrikatkestusi, vahendab Iltalehti.

Sadu algab täna laupäeva pealelõunal Soome lääneosast ning õhtu ja öö jooksul liigub üle Soome ida poole. Kella 14 ajal sajab Turus ja Poris vihma, Vaasas aga lörtsi. Kõige tugevam on sadu läänes ja lõunas. Tuule tõttu suurt külma oodata ei ole. Soome lõunaosas on paar plusskraadi, põhjaosas kuni 5 miinuskraadi.

Vaatamata plusskraadidele võib aga teepinnale tekkida jää. Lumesaju tõttu on liiklusolud kohati halvad. Puhub tugev lõunatuul ja seda eriti rannikul. Samas ei too lõunatuul merel kaasa suurt lainetust.

Homne pühapäev on selge, aga kohati võib olla tuult. Soome idaosas võib sadada veel pühapäeva hommikul. Soome lõuna- ja keskosas on aga pühapäeval oodata päiksepaistet.

Puhuria jälleen! Viikon toinen myrsky runnoo Suomea lauantaina – “Saa vähän tarkkana olla”

Lauantaina on odotettavissa myrskytuulia. Lauantaina on odotettavissa jälleen myrskyisää säätä, kun voimakas matalapaine lähestyy Suomea lännestä. Viimeisestä syysmyrskystä on vain muutama päivä. Torstaina Liisa-Myrsky tuiversi aiheuttaen pitkiä sähkökatkoja. Myrskyn jälkiä korjataan edelleen monin paikoin. Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr kertoo, että lauantain myrsky liittyy laajaan matalapaineeseen, jonka sadealue liikkuu päivän aikana Suomen ylitse lännestä itään.

Kommentaarid
(Külastatud 1,070 korda, 1 külastust täna)