Espoo mees tüssas aastaid töötukassat – mängis töötut, aga tegelikult sõitis taksot, kohus ei jäänud uskuma mehe seletusi

48-aastane Espoo mees lasi töötukassal omale maksta töötushüvitist, kuigi tal polnud selleks õigust. Mees oli võtnud end töötuna arvele, kuigi teenis tulu taksosõiduga.

Ebaaus tegevus toimus vahemikus 2014. maikuu kuni 2016. aasta sügis. Mehele makstud hüvitise summa oli ligi 41 000 eurot, vahendab MTV.

Mees oli jätnud ka Tööstuse töötukassa liikmekasud maksmata, mistõttu heideti ta kassast välja. Meest süüdistati pettuses. Prokuröri väitel taotles mees majanduslikku kasu ja pika perioodi tõttu oli kuritegu raskekujuline.

Kohtus rääkis mees, et tegi nö taksoringe ja see oli talle rohkem hobi. Aastate jooksul oli tal kogunenud kliente ja ta teenindas neid nädalavahetustel.

Mees rääkis, et peale koondamist sõitis ta taksot edasi ja arvas, et see ei mõjuta töötushüvitist. Mehe väitel polnud tal mingit taksosõidu lepingut ega palgatõendeid. Mees töötas varem metalli valdkonnas ja talle tuli üllatusena, et tööandja oli tema taksosõidud üles tähendanud.

Kohus ei pidanud aga mehe juttu hobitaksondusest usutavaks, kuna mees ise teadis, et teenis sellega raha. Kohtu hinnangul mängis mees võhikut ja asjatundmatut. Kohtu hinnangul pidi mees teadma, et see, mis ta teeb, pole lubatud.

Mehe tegude eest oleks muidu võidud määrata reaalne vangistus, aga kuivõrd mehel varasemad karistused puudusid, siis mõisteti talle 10 kuu pikkune tingimisi karistus. Otsus pole veel jõustunud ja selle saab edasi kaevata ringkonnakohtusse.

Kommentaarid
(Külastatud 2,586 korda, 1 külastust täna)