Briti sõjaväe juht: Koroona tekitatud kahju võib kaasa tuua Kolmanda ilmasõja

Ühendkuningriigi kõrgeim sõjaline juht, kindral Sir Nick Carter ütles täna pühapäeval intervjuus telekanalile Sky News, et koroona põhjustatud majanduslik kahju võib kaasa tuua Kolmanda ilmasõja.

Kindral kutsub õppida vigadest, mida tehti enne esimest ja teist ilmasõda. Ühtlasi leiab kindral, et kaasaja sõdade tulemuse otsustavad robotid, vahendab Daily Mail.

Ühendkuningriigi majandus langeb tänavu seoses koroonakriisiga 11 protsendi võrra, see on suurim langus viimase 300 aasta jooksul. Kogu maailma majandusele tähendab koroonakriis 3,8 triljoni dollari (3,2 triljonit eurot) suurust kahju. 147 miljonit inimest on kaotanud töö.

Briti sõjaväejuht ütles, et ta kardab, et praegused sõjalised konfliktid maailmas paisuvad ulatuslikuks sõjaks. See meenutab olukorda 100 aastat tagasi, mil erinevad liidud riikide vahel viisid lõpuks suure sõjani.

Kõrge sõjaväelane ütles, et praegune koroonakriis on muutnud maailma väga ebakindlaks ja ärevaks kohaks, mistõttu võivad tekkida valearvestused ja pingekolded. Kindral märkis, et ajalugu ei pruugi korduda, aga eelmisel sajandil viisid just valearvestused suurte konfliktideni, millesarnaseid loodetavasti enam kunagi ei tule.

Küsimuse peale, kas praegu on Kolmanda ilmasõja oht reaalne, vastas Sir Nick Carter, et oht on olemas ja neid ohtusid peab teadvustama. Tema väitel sõltub kõik sellest, kuidas piirkondlikke konflikte lahendatakse.

Teises raadiointervjuus ütles Sir Nick Carter, et talle ei meeldi, et Inglismaal pannakse sõjaväelasi koroona piirangute järele valvama. Tema väitel pole sõjavägi loodud selleks, et inimesi tänavalt ära ajada. Selle tarbeks on olemas palju parema ettevalmistusega inimesed, lisas kindral.

Economic havoc cause by Covid means WWIII a risk, warns military chief

General Sir Nick Carter made comments on Sky News’s Sophy Ridge on Sunday UK economy projected to shrink by 2 per cent between October and December Sir Nick is worried regional global conflicts could ramp up into a ‘full blown war’ The economic fallout during the coronavirus pandemic has made the prospect of World War Three ‘a risk’, the UK’s most senior military commander has said.

Kommentaarid
(Külastatud 1,794 korda, 1 külastust täna)