200 soomlast lendas eraisiku korraldatud reisiga Kanaaridele

Helsingi-Vantaa lennuväljalt läks täna neljapäeval lend Kanaaridele, Tenerifele ja Gran Canariale. Lennukis oli 200 inimest, pluss 8 koera ja 2 kassi. Lennu korraldas turismivaldkonna töötaja Harri eraisikuna.

Harri märgib, et tänavune olukord on olnud väga kurb. Lennu korraldas ta väga suure nõudluse tõttu, vahendab Iltalehti.

Tavalisel talvel lendab Kanaaridele 200 000 soomlast. Tellimuslende pole nüüd olnud 8 kuud. Kõik Soome reisikorraldajad, lisaks Finnair ja Norwegian on tühistanud kõik septembriks planeeritud Kanaaride lennud ja seda vähemalt 2021. aasta jaanuarini välja. Lendu hakkas soome mees ette valmistama oktoobri keskpaigas. Piletite müük algas 20. oktoobril. Kolme tunniga oli müüdud 130 piletit ja lend sai toimuda. Reise müüdi sotsiaalmeedia kaudu Kanaari saartega seotud gruppides.

Tegemist on vaid ühe suuna lennuga ja see oli inimeste soov. Inimestel on Kanaaridel üürikorterid, mille eest nad on maksnud juba septembrist saadik. Reise müüdi Facebooki gruppide kaudu.

Ühtegi negatiivset kommentaari pole veel reisi kohta tulnud. Turismisektoris on kritiseeritud väga karme piiranguid. Turismisektoris räägitakse, et piirangud peaks olema piirkondlikud. Kanaari saartel on 14 päevaga tuvastatud 100 000 elaniku kohta vaid 30-40 nakatumist, seda on poole vähem kui Soomes. Soomlastel on täielik õigus sinna reisida.

Mandri-Euroopas on veel turvalisi, koroona mõttes rohelisi piirkondi, kuhu saaks reisida. Osa piirkondi on aga erepunased. Hispaania on üks koroonast enim räsitud piirkondi Euroopas. Hispaanias on söögikohtade osas samad piirangud mis Soomes, ehk kasutada saab poolt kohtadest ja lahtiolekuaegu on piiratud.

Kui Kanaaridel oleks samasugune nakatumine nagu mujal, siis seda lendu poleks toimunud. Kanaaridel on karmim kord kui Soomes – tänaval peab kandma maski ja suitsetamine on tänaval keelatud. Harri, kes käis Kanaaridel oktoobrikuus ka kohal rääkis, et tagasi tulles pidi Soomes testi tegema ja olema kolm päeva kahe testi vahel karantiinis.

On võimalik, et tellimuslennud Kanaaridele jätkuvad – osa soomlasi tahab jõuludeks koju, osa jälle Soomest Kanaaridele sõita. Kui jõululende ei tule, siis saavad inimesed tagasi kevadel.

200 suomalaista lentää tänään Kanarialle – Liput vietiin käsistä

Matkailualalla työskentelevä Harri Kaijanto järjesti suomalaisille paljon kysytyn lennon. Helsinki-Vantaalta lähti torstaina lento Kanariansaarten Teneriffalle ja Gran Canarialle. Koneessa matkustaa noin 200 matkustajaa, 8 koiraa ja kaksi kissaa, kertoo lennon järjestänyt matkailualan ammattilainen Harri Kaijanto. – Tämä on ollut aika surullista, hän kuvailee alan tilannetta kuluneena vuonna.

Kommentaarid
(Külastatud 4,431 korda, 1 külastust täna)