20-aastane Viini tulistaja lasti vanglast enne tähtaega vabadusse vanuse tõttu

Viini terrorirünnakus hukkus 4 ja sai vigastada 17 inimest. Tulistaja on 20-aastane Kujtim Fejzulai, kes pandi 2019. aasta aprillis vangi, kuna tahtis sõita Süüriasse ja liituda ISIS-ega. Ta lasti aga enne tähtaega detsembris vabadusse, kuna temas ei nähtud ohtu.

Viini sünagoogi juures eilse esmaspäeva, 2. novembri õhtul kella 20 ajal alanud tulistamises said surma kaks naist ja kaks meest. Tulistajal oli kaasas automaatrelv, püstol ja matšeete.

Tulistaja lasti maha kell 20.09. Ta kandis seljas pommivöö imitatsiooni. Esialgu pole teada, kas tal oli kaasosalisi, sest tulistamist kuuldi kuues eri kohas Viini kesklinnas. Praegu on väljas ligi 1000 eriüksuslast, et tabada võimalikke kaasosalisi, vahendab Daily Mail.

Fejzulai sündis ja kasvas üles Viinis. Ta oli üks 90-st Austrias radikaliseerunud islamistist, kes tahtsid sõita Süüriasse. Fejzulai pere on pärit Albaaniast, tema vanemad tulid Põhja-Makedooniast. Politsei lasi mehe vabadusse, kuna leiti, et ta pole võimeline rünnakut korraldama.

Haavata saanud inimesest 7 on raskes seisus haiglas.

Police hunt ‘multiple suspects’ after Austrian terror attack

Several people are thought to have been killed in a shooting rampage across six different places in Vienna Police are urging people to avoid public transport and the Vienna city centre as they deal with the incident There are reports of several attackers, with one accomplice said to have ‘blown

Kommentaarid
(Külastatud 1,047 korda, 1 külastust täna)