VIDEO: Soomes toimuvad peod, nagu poleks koroonat olemaski

Sotsiaalmeediasse on pandud üles videod pidudest Soomes, kus sajad inimesed käituvad nii, nagu poleks koroonat olemaski.

Üks sellistest pidudest toimus reedel Helsingis Telakka keskuses. Peol esines Hollandi laulja Sefa. Selliseid pidusid peetakse vastutustundetuteks, kuna seal ei järgita koroona ohutusnõudeid. Peost on sotsiaalmeediasse pandud mitmeid videoid.

Helsingi kultuuri valdkonna abilinnapea Nasima Razmyar ütles, et selliste peopaikade üle peaks kontrolli suurendama. Tema sõnul tuleks sellised peod koheselt lõpetada. Helsingi linnapea Jan Vapaavuori märkis, et asja uuritakse. Telakka keskusest öeldi, et keskus ise üritust ei korraldanud, ruumid olid välja renditud.

Üritusel osales 500 inimest, ehk siis 100 inimest vähem kui on valitsuse poolt seatud piir. Iga inimese jaoks oli piisavalt vaba ruumi. Samuti oli pakutud külastajatelt näomaske, aga neid ei kanta, kuni pole kohustust.

No Title

Tällaisissa bileissä (eilen Helsinki) on valtava riski #korona leviämisriski. Vastuutonta. Epidemian levitessä vastuulliset yrittäjät, ravintolat ja koko yhteiskunta kärsivät. pic.twitter.com/DQ13gRMbBP

Kommentaarid
(Külastatud 1,000 korda, 1 külastust täna)