Vene teadlane nakatas end ise koroonaga teist korda, et uurida antikehasid ja väidab nüüd, et karjaimmuunsus on asjatu lootus

69-aastane Vene teadlane Aleksander Tšepurnov pani oma elu ohtu ja nakatas end ise teist korda koroonaga, et uurida enda peal koroona antikehasid.

Dr Tšepurnovi katse näitas, et teine nakatumine oli palju hullem kui esimene ja ta sattus haigusega haiglasse. Teadlane ütles, et koroona puhul on karjaimmuunsuse võimalused vähesed, kuna antikehade tase langeb väga kiiresti, vahendab Daily Mail.

Teadlane nakatus koroonaga esimest korda veebruarikuus suusareisil Prantsusmaale. Pärast tervenemist alustas tema instituut Novosibirskis koroona antikehade uuringut. Uuriti nii antikehade käitumist kui nende taset. Leiti, et antikehade tase langeb organismis väga kiiresti.

Teadlane märkis, et kolmanda kuu lõpus peale haigestumist enam antikehasid ei olnud. Teadlane proovis ise nakatuda ja puutus teadlikult kokku koroonapatsientidega. Ta nakatus uuesti 6 kuud peale esimest haigestumist. Esimene tunnus oli kurguvalu. Teine nakatumine oli raskem ja mees pandi haiglasse.

Teadlane rääkis, et 5 päeva oli palavik üle 39. Ta ei tundnud enam maitset. Kuus päeva peale haigestumist olid kopsud veel puhtad, aga kolm päeva pärast seda tekkis kahepoolne kopsupõletik. Kaks nädalat peale haigestumist viirust enam organismis polnud.

Teadlane tegi enda tähelepanekute põhjal järelduse, et haigus on tulnud selleks, et jääda ja vaktsiinid annavad vaid lühiajalise kaitse.

Russian professor, 69, infected himself with Covid-19 twice

Dr Alexander Chepurnov, 69, reinfected himself with Covid-19 as part of a test His second infection was far more serious and required him to be hospitalised He says hopes for herd immunity are futile due to antibodies falling rapidly The Institute of Clinical and Experimental Medicine professor studies antibodies A professor who in an experiment infected himself with Covid-19 to become ill with the virus for a second time says hopes for herd immunity are overblown.

Kommentaarid
(Külastatud 11,527 korda, 1 külastust täna)