Värske uuring: pimesoole põletikku pole vaja enam lõikusega ravida, sest antibiootikum on sama tõhus

Pimesoole lõikus võib põletiku puhul olla peagi minevik, sest värske uuringu kohaselt on antibiootikumid sama tõhusad.

Uuringu kohaselt ei vaja 70 protsenti pimesoole põletikuga patsientidest lõikust, kui nad saavad antibiootikume, vahendab Daily Mail.

USA-s Washingtoni ülikooli juures läbi viidud uuringus jagati 1500 pimesoole põletikuga patsienti kahte ossa: ühtedele tehti operatsioon, teisi raviti antibiootikumidega. 70 protsenti neist, kes said antibiootikume ei vajanud enam operatsiooni.

Antibiootikume saanud patsiendid olid vähem aega töölt või koolist eemal, võrreldes nendega, kellele tehti operatsioon. See tähendab, et igal aastal saab hoiduda tuhandete pimesooleoperatsioonide tegemisest.

Pimesoole edasine ravi võib olla antibiootikumide-põhine, mis vähendab survet haiglatele praegusel koroona-ajastul.

Seni on pimesoole põletikku ravitud operatsiooniga, mida on tehtud võimalikult ruttu, kuna vastasel korral võib pimesool lõhkeda ja kaasa tuua eluohtliku seisundi. Pärast operatsiooni saab patsient koju järgmisel päeval ja võib tööle minna nädala pärast.

Pimesoole operatsiooniga kaasnevad samuti ohud, 10 protsenti patsientidest saab kaasa tüsistuse, näiteks nahapõletiku. Varem on mitmed Euroopa uuringud näidanud, et pimesoole põletikku saab edukalt ravida antibiootikumidega.

Uuringus anti pimesoole põletikuga patsientidele antibiootikume erapeneem, tsefoksitiin või metrodidasool koos tseftriaksiooni, tsefasoliini või levofloksasiiniga.

Antibiotics just as effective for appendicitis as surgery, study finds

US trial split 1,500 patients with appendicitis into two treatment groups They rated their health equally a month after having either antibiotics or surgery But of those who took antibiotics, 70 per cent were able to avoid an operation Having an operation to remove your appendix may become a thing of the past after a study found antibiotics are almost as effective as the surgery.

Kommentaarid
(Külastatud 649 korda, 1 külastust täna)