Uus varguste viis Soomes: esitlesid end ehitusmeestena ja tungisid vanainimeste elamisse

Politsei uurib juhtumit, kus kaks end ehitusmehena esitlenud meesterahvast tungsid eile esmaspäeva pealelõunal kella 15.30 ajal Helsingis Oulunkyläs vanainimeste elamisse ja viisid sealt kaasa asju.

1930ndatel sündinud mees ja naine rääkisid, et ehitusmehed olid rääkinud usutava loo, miks neil on vaja sisse pääseda. Politsei seda lugu ei avalikustanud.

Mehed viisid vanainimeste juurest kaasa ehteid ja rahakoti. Kahtlusaluseid tabatud pole. Politsei andmetel mõeldakse välja üha uusi viise, kuidas inimeste kodudesse sisse pääseda. Jutt võib olla usutav ja isikud jätavad usaldusväärse mulje. Näiteks võidakse öelda, et tullakse likvideerima veeavariid või tegema remondi ettevalmistusi.

Käesoleval aastal on selliseid juhtumeid juurde tulnud. Varem oktoobris teatas politsei, et vargad tungisid niimoodi elamisse esinedes suitsuanduri ja veeavarii inspektoritena. Politsei soovitas tookord isikutelt küsida nime ja andmeid asutuse kohta, mida nad esindavad. Samuti võiks lähedased vanureid hoiatada selliste juhtumite eest ja selgitada, kuidas peaks käituma, kui keegi ütleb, et on politseist, päästekeskusest või torufirmast.

Kommentaarid
(Külastatud 337 korda, 1 külastust täna)