Uus kiusamise juhtum Helsingi koolis: 8. klassi poiss käsutati põlvili ja ähvardati tappa

Helsingis Maunula koolis on välja tulnud tagakiusamise juhtum, kus 8. klassi poiss käsutati vahetunni ajal põlvili ja ähvardati tappa.

Kogu tegevus võeti videosse ja seda jagati Snapchatis. Poiss on praegu koduõppel, vahendab Helsingin Uutiset.

Juhtum oli augusti lõpus kooli hoovis. Poisi ema rääkis, et poissi ähvardati, et kui ta ei tee nagu kästud, siis hüpatakse tal pea peal ja ta tapetakse.

Poiss tegi kõik mis kästud. Ema teatas pärast seda nii kooli kui politseisse. Ema imestas politsei suhtumist, kus küsiti, kas ema ise ei saa kuidagi hakkama.

Pärast juhtunut määrati poisile turvatöötaja, poiss käis koolis kahel päeval, aga teda kiusati edasi ja teda solvati. Pärast seda poiss enam kooli ei läinud.

Ema räägib, et poisile pole suudetud tagada turvalist koolikeskkonda. Seetõttu on poiss koduõppel.

Kooli direktor Maija Vanhanen ütles, et kool on probleemiga tegelenud. Asja uurib politsei. Kool pole teinud kuriteoteadet, aga teeb koostööd politseiga. Selline kiusamise juhtum, kus materjal laetakse üles internetti on direktori väitel koolis esmakordne.

Kiusajate hulgas oli kokku 7 õpilast, nii poisid kui tüdrukud. Noortega on räägitud. Samuti on nende vanemad kooli kutsutud. Noortega tehakse tööd edasi ja eesmärk on, et noored teadvustaks, et kiusamise suhtes valitseb nulltolerants.

Direktori väitel on eriti rasked sellised olukorrad, kus kiusamise video pannakse üles internetti, sest siis tuleb kiusajaid juurde. Pärast seda on õpilasel silt küljes ja sellest on raske lahti saada.

Poisi ema arvates pole kool teinud piisavalt. Ema arvates tuleks kiusajatele kirjutada hoiatus või nad koolist eemaldada, aga seda pole tehtud.

Kooli direktori väitel on aga kool teinud kõik mis võimalik. Kui asja uurib politsei, siis ei saa kool lisakaristusi määrata. Kool saab muidu teha kirjaliku hoiatuse või kiusaja ajutiselt, kõige enam kolmeks kuuks koolist kõrvaldada.

Poika uhattiin tappaa ja pakotettiin polvilleen, video ladattiin Snapchattiin – helsinkiläiskoulu ja poliisi selvittävät rajua kiusaamista

Kiusaaminen: Kahdeksasluokkalaista poikaa uhkailtiin välitunnilla väkivallalla ja tapahtumat ladattiin nettiin. Poika on tällä hetkellä kotiopetuksessa. Maunulan yhteiskoulussa on paljastunut vakava kiusaamistapaus. Elokuun lopussa koulun 8. luokkaa käyvää poikaa nöyryytettiin koulun pihalla isolla porukalla ja pakotettiin väkivallalla uhkailemalla polvistumaan. Tapahtumasta kuvattiin lyhyt video ja se ladattiin Snapchattiin.

Kommentaarid
(Külastatud 2,140 korda, 1 külastust täna)