Turu vanim ööklubi sulgeb koroona tõttu uksed

Turus eile kolmapäeval kehtestatud karmimad piirangud mõjutavad eelkõige ööklubide tegevust. Toitlustusasutused tuleb järgmisest nädalast sulgeda alates kella 23 seal, kus koroonaga nakatumine kiiresti suureneb või nakkuse levik on ulatuslik. Alkoholi tohib müüa kuni kella 22-ni.

See tähendab probleeme eriti ööklubidele. Turu ümbruses nakatumine kiireneb, mistõttu puudutavad piirangud ka seda piirkonda, vahendab Yle.

Turu vanim ööklubi Marilyn pannakse alates esmaspäevast kinni esialgu vähemalt kaheks nädalaks. Praegu järgitakse olemasolevaid piiranguid ehk kolmapäevast kuni laupäevani on klubi alatud kella 20-24.  Turu ööklubi Aalto on juba suletud. Kokku on kahes ööklubis ametis 90 inimest ja neile on tööd ainult kuni käesoleva nädala lõpuni.

Toitlustusasutusi esindava MaRa hinnangul süüdistatakse ööklubisid liigselt koroona levikus. Samas korraldavad tudengid pidusid, kus puudub igasugune kontroll. Ööklubidele tähendavad piirangud surmahoopi. Palju inimesi jääb tööta. Samas pole kindlaid tõendeid, et viirus just söögikohtades levib.

Turus on läinud pankrotti juba mitu söögikohta, nagu Bassi ja Hus Lindman. Hullem on aga arvatavalt veel ees, sest suvel lükati maksude maksmist edasi, aga need maksukohustused pole kuhugi kadunud. Samuti on edasi lükatud renditasude maksmist. Söögikohtade jaoks prognoositakse väga rasket talve.

Turun vanhin yökerho sulkee ovensa ensi viikolla koronarajoitusten vuoksi – ravintoloitsija: Porukkaa ei saa liikkeelle alkuillasta

Matkailu- ja ravintolapalvelujen varsinaissuomalainen edustaja ihmettelee, miksi ravintoloita syyllistetään näin paljon. TurkuKeskiviikkona kerrotut uusimmat koronarajoitukset iskevät varsinkin yöravintoloiden kannattavuuteen. Ravintolat on ensi viikolla suljettava niillä alueilla, joilla korona on kiihtyvässä tai leviävässä vaiheessa jo kello 23. Anniskelu päättyy kello 22. Tämä merkitsee hankaluuksia varsinkin yökerhoille. Varsinais-Suomessa korona on kiihtyvässä vaiheessa, joten rajoitukset koskevat tätä aluetta.

Kommentaarid
(Külastatud 234 korda, 1 külastust täna)