Soomes on omapärane varguste laine: asjad on müügis veel enne varastamist

Sise-Soome politsei uurib omapärast varuaste lainet, kus asjad on müügis veel enne varastamist. Süsteem käib nii, et varas teeb asjadest pildid ja paneb need veebi üles. Asjad varastatakse alles siis, kui neile on leitud ostja.

Nõndamoodi on taluhoovidest kadunud traktorid, järelkärud ning puulõhkumise- ja muud masinad, vahendab Yle.

Eriti palju on kadunud eri liiki töömasinaid, mis tähendab, et nende järele on suur nõudlus. Varastatud töömasina müügist teenib palju enam kui varastatud jalgratta müügist.

Varastatud töömasinaid müüakse erakodselt madala hinnaga. Ostjatel tasub olla ettevaatlik, sest ka ostja võib saada süüdistuse varastatud kauba hoidmises. Kui kuritegu lahendatakse, antakse ese tagasi selle omanikule ning ostja kaotab tavaliselt nii eseme kui raha.

Kiero tapa varastaa työkoneita yleistyy: Maija Pispan klapikonetta myytiin netissä jo ennen kuin se hävisi pihasta

Varastetun tavaran ostaja voi syyllistyä kätkemisrikokseen. Sisä-Suomen poliisi on tutkinut vuoden sisään kymmeniä työkonevarkauksia. Maaseudulla talojen pihoista on hävinnyt muun muassa traktoreita, perävaunuja sekä klapikoneita ja muita työkoneita. Rikoskomisario Ossi Kaario kertoo, että varkauksissa on yleistynyt uudenlainen malli. Varas ottaa kuvat työkoneesta maatilalla ja julkaisee myynti-ilmoituksen.

Kommentaarid
(Külastatud 1,737 korda, 1 külastust täna)