Soomes anti patsiendile haiglas maasikamoosi ja ta suri

Ringkonnaprokurör jättis esitamata süüdistuse viie haiglatöötaja suhtes, kes olid uurimise all seoses patsiendi surmaga. Maasikate suhtes allergilisele patsiendile oli antud süüa maasikamoosi ja patsient suri.

Eakas patsient oli 2018. aasta märtsikuus ravil Kuopios Harjula haiglas. Naise maasika-allergia oli osakonnas teada. Teist päeva haiglas tööl olnud praktikandist medõde viis lõuna ajal patsiendile kandikuga toitu ja aitas naisel süüa. Magustoiduks oli piimakissell, kuhu oli pandud sisse veidi maasikamoosi, vahendab Ilta-Sanomat.

Meedik rääkis hiljem ülekuulamisel, et oli lugenud patsiendi maasika-allergia kohta alles pärast seda, kui patsient oli söönud. Praktikant mõtles, kas tegemist oli maasika- või vaarikamoosiga. Moosi sees polnud maasikatükke näha ja ta ei saanud aru, mis moosiga oli tegu.

Eakas patsient sai pärast söömist anafülaktilise šoki ehk eluohtliku reaktsiooni ja suri. Politsei uuris asja kui surma põhjustamist ja kahtlusalused olid viis haigla töötajat.

Köögis olnud töötaja pidi naisele toidu valmistama, kuhu oleks pidanud panema maasikamoosi asemel vaarikamoosi. Köögi töötaja aga pani eksikombel kandikule toidu maasikamoosiga, kuigi toidu tellimuses oli märge patsiendi maasika-allergia kohta.

Pärast seda juhtumit muudeti haigla köögis tegevust nii, et enam allergilistele patsientidele sobimatut toitu ei antaks. Haiglaõde omakorda märkis, et tema ülesanne pole toitu kontrollida, selle eest vastutab köök. Medõe ülesanne on anda patsiendile õige toit.

Naiselle syötettiin sairaalassa jälkiruoka hillosilmällä – sai yliherkkyysreaktion ja kuoli

Mansikalle allerginen iäkäs potilas sai sairaalan jälkiruoasta vakavan yliherkkyyskohtauksen, joka johti hänen kuolemaansa Aluesyyttäjä on tehnyt viiden sairaalan työntekijän osalta päätöksen syyttämättä jättämisestä. Kukaan ei saa jutussa syytettä. Iäkäs nainen oli maaliskuussa 2018 potilaana Harjulan sairaalassa Kuopiossa. Nainen oli allerginen mansikalle, mikä oli tiedossa osastolla.

Kommentaarid
(Külastatud 4,661 korda, 1 külastust täna)