Soome panga klient sai kaardiarve Vietnamist, kuigi polnud krediitkaarti kasutanud ei välismaal ega Soomes

Soome OP pank saatis kliendile Visa kaardi arve, kuigi klient polnud kaarti kasutanud ei välismaal ega Soomes. Pank tunnistab nüüd, et tuhandetelt muudelt kaartidelt on üritatud raha välja lüpsta.

Klient tunnistab, et pole kaarti kasutanud aasta aega, aga talle oli esitatud arve kahe kohalikus valuutas tehtud ostu eest Vietnamis, vahendab MTV.

Ostude puhul oli kummaline see, et need olid tehtud augustis, aga Visa kaarti pole kordagi kasutatud veebipoes, makstud sellega tavapoes ega võetud välja sularaha. Klient võttis ühendust OP panga kaardiosakonnaga. Sealt öeldi, et teiste klientide kaartidega olid tehtud samasugused ostud.

Klient tegi asja kohta kuriteoteate ja saatis koopia pangale. Klient ütles, et kaebus tuli kirjutada panga poolt antud veebiaadressil ja sellega pidi asi korras olema.

Klient maksis arve ära ja jäi ootama oma raha tagastamist. Pärast seda sai ta panga kaardiosakonnalt kirja, kus oli öeldud, et pangakaart oli suletud, aga selles asjas ei peagi juhtumi kohta kaebust kirjutama. Klient hakkas selle peale mõtlema, kuidas oli keegi tunginud panga infosüsteemidesse. Ta küsis andmete turvalisuse kohta, aga vastust ei saanud.

OP panga andmetel puudutas juhtum tuhandeid kliente. Panga andmetel polnud tegemist andmevargusega. Panga andmetel võis tegemist olla suurema süsteemse teenusepakkuja vastu suunatud ründega, kus prooviti mitmeid kaardinumbreid. Sellisel juhul ei vastuta panga klient, vaid vastutus lasub kaarditeenuse pakkujal.

OP panga andmetel puudutas juhtum vähest osa kaartidest. Summad on enamasti väiksed: mõnest eurost mõnekümne euroni. Kaardifirma on saatnud uued kaardid ligi 4000 kliendile ja maksnud välja hüvitised. Kliendil pole vaja teha muud kui uut kaarti kasutama hakata.

Panga andmetel pole hoolsalt käituv klient selliste juhtumite puhul kunagi vastutav. Siiski soovitatakse jälgida, et arvetel oleksid kõik summad õiged.

Kommentaarid
(Külastatud 2,333 korda, 1 külastust täna)