Soome omavalitsused müüvad odavalt tühjaks jäänud kooli- ja vallamaju

Soome omavalitsused müüvad nüüd veebioksjonite kaudu tühjaks jäänud koolimaju, vanadekodusid ja vallamaju.

Aastas müüakse maha sadu selliseid objekte, mille järele on vajadus kadunud. Veebioksjonitel on palju kasutajaid ja lootus parem hind saada, vahendab MTV.

Üks tavalisemaid müügiartikleid on vana tühjaks jäänud külakool. Üks suuremaid müüjaid on Kokkola linn, millel on müügis ligi 50 objekti. Varem müüdi neid objekte kohalikul tasandil, aga siis ei saanud nii head hinda kui internetioksjonitel.

Veebioksjonite eelis on see, et seal on tähelepanu suurem. Tühjadest hoonetest tahetakse ruttu lahti saada, kuna nende kütmine ja haldamine on kallis – see maksab kümneid tuhandeid eurosid aastas. Samas jätab vald endale õiguse pakkumisest keelduda, kui hind pole sobiv.

Kommentaarid
(Külastatud 407 korda, 1 külastust täna)